Λέων ο Αφρικανός

Έκπτωση
30%
406925
Συγγραφέας: Μααλούφ, Αμίν
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:568
Επιμελητής:Γιαννοπούλου, Έφη
Ημερομηνία Έκδοσης:7/10/2014


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Αρχές του 1518. Ένας πρεσβευτής από τις χώρες του Μαγκρέμπ, επιστρέφοντας από προσκύνημα στη Μέκκα, πιάνεται αιχμάλωτος από Σικελούς πειρατές που τον προσφέρουν ως δώρο στον Λέοντα Ι΄, τον μεγάλο πάπα της Αναγέννησης. Ο ταξιδιώτης εκείνος λεγόταν Χασάν αλ Ουαζάν. Στη Ρώμη έγινε ο γεωγράφος Ιωάννης-Λέων των Μεδίκων, γνωστός ως Λέων ο Αφρικανός.

Ο Λέων ο Αφρικανός έζησε μια συναρπαστική ζωή, γεμάτη πάθη, κινδύνους και τιμές, ενώ οι περιπέτειές του τον έφερναν στην καρδιά των πιο σημαντικών γεγονότων του καιρού του.

Ο Αμίν Μααλούφ αφηγείται, με τη μορφή φανταστικής αυτοβιογραφίας, τη ζωή ενός υπαρκτού ιστορικού προσώπου. Και μέσα από τα μάτια αυτού του ανθρώπου της Ανατολής και της Δύσης, της Αφρικής και της Ευρώπης, προβάλλουν ανάγλυφα στιγμιότυπα από τον συγκλονιστικό 16ο αιώνα. Και ξαναζωντανεύουν πολιτισμοί, έθιμα και θρησκευτικές πεποιθήσεις που ήταν και παραμένουν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Μόνο οι αγριότητες των πολέμων είναι πάντοτε ίδιες, όπως ίδια είναι και η μοίρα των ανθρώπων που τις υφίστανται.
Συγγραφέας:
Μααλούφ, Αμίν
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Σελίδες:
568
ISBN:
9789604107162
Επιμελητής:
Γιαννοπούλου, Έφη
Μεταφραστής:
Κορομηλά, Έφη
Ημερομηνία Έκδοσης:
7/10/2014

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική