Τα τέκνα της Αθηνάς

Έκπτωση
40%
38575
Συγγραφέας: Λορώ, Νικόλ
Σελίδες:366
Επιμελητής:Ανδρεάδης, Γιάγκος
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1992


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Είχε, λοιπόν, παιδιά η παρθένα θεά, η Αθηνά;
Ναι, αν πιστέψουμε την ιδέα που είχαν οι Αθηναίοι για τον εαυτό τους: πως ήταν παιδιά της γης,αυτόχθονες, και εμμέσως, σαν το μυθικό Εριχθόνιο, παιδιά της Αθηνάς.
Τα Τέκνα της Αθηνάς της Nicole Loraux είναι μια πρωτότυπη και διεισδυτική ανάλυση τουρόλου της γυναίκας, αυτής της αθέατης και πανταχού παρούσας μορφής, στην αρχαία Αθήνα καιγενικότερα στην Ελλάδα· τόσο στον «πραγματικό» κόσμο της Ιστορίας, όσο και στον φαντασιακό,που περιλαμβάνει την επική Πανδώρα, την τραγική Κρέουσα και την κωμική Λυσιστράτη.
Ευαίσθητη στη μοίρα της γυναίκας χωρίς να συνθηματολογεί, ανοιχτή στην ψυχανάλυση και τηφιλοσοφία χωρίς να παραδίνεται στη γοητεία των ισοπεδωτικών σχημάτων, η Nicole Loraux,σημαντική εκπρόσωπος της αρχαιογνωστικής «Σχολής του Παρισιού», βασίζεται πρωτίστως σε μιαβαθιά και πολυσχιδή γνώση του ίδιου του αρχαίου κόσμου, για τον οποίο μιλά με τρόπο καίριο καιγοητευτικό. Το βιβλίο της, πολύτιμο εργαλείο για τον επιστήμονα και το σπουδαστή, ενδιαφέρειεπίσης άμεσα όποιον μελετά την Ιστορία και αγαπά το θέατρο.Συγγραφέας:
Λορώ, Νικόλ
Εκδότης:
Λιβάνης - Νέα Σύνορα
Σελίδες:
366
ISBN:
9789602362860
Επιμελητής:
Ανδρεάδης, Γιάγκος
Μεταφραστής:
Ανδρεάδης, Γιάγκος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1992

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!