Ικαρία ήτοι γεωγραφική της νήσου περιγραφή

Προς χρήσιν των δημοτικών σχολείων της νήσου
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 8.52
5.96
Τιμή Πρωτοπορίας
+
377903
Εκδόσεις: Καραβίας
Σελίδες:46
Ημερομηνία Έκδοσης:06/02/2013
ISBN:9789602581209
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Οκταετίαν όλην εν τη φιλτάτη μοι πατρίδι Ικαρία το διδασκαλικόν εξασκούντες επάγγελμα και παριστάμενοι κατ έτος εις τα εξετάσεις των δημοτικών σχολείων κατενοήσαμεν ότι η διδασκαλία της γεωγραφίας εν τοις δημοτικοίς σχολείοις δέον όπως άρχηται εκ της πατριδογραφίας. Την ιδέαν ημών ταύτην επιβεβαιοί και ο εντριβέστατος παιδαγωγός κ. C. Kehr αποφαινόμενος εν τη διδακτική αυτού περί ταύτης ως εξής:
"Ουχί από των ξένων και μεμακρυσμένων, αλλ από των εγγύς κειμένων, ήτοι απ αυτής της γενεθλίου χώρας δέον να άρχηται η διδασκαλία της γεωγραφίας. Η πατρίς έσται τους πλείστους ο μόνος και διαρκής τόπος του βίου και της δράσεως αυτών. Επειδή δε η έναρξις από των μεμακρυσμένων και η άγνοια των εγγύς θα ήτο όλως αντίθετος τη φύσει και παράλογος, ανατίρρητον ότι η διδασκαλία της γεωγραφίας δέον να ορμάται το πρώτον από των επί της γενεθλίου χώρας παρατηρήσεων. [...]"
Ημείς δε συναισθανόμενοι την αναπόδραστον ανάγκην τοπογραφίας της ιδίας ημών πατρίδος Ικαρίας συνετάξαμεν το ανά χείρας εγχειρίδιον της γεωγραφικής περιγραφής της νήσου, όπερ και παραδίδομεν εις φως χάριν των μαθητών των δημοτικών σχολείων της φίλης πατρίδος. [...]

(από τα Προλεγόμενα, Γεώργιος Α. Λομβάρδας)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!