Είναι ο Θεός μαθηματικός;

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 14.96
8.98
Τιμή Πρωτοπορίας
+
399399
Συγγραφέας: Livio, Mario
Εκδόσεις: Ενάλιος
Σελίδες:367
Επιμελητής:Κεκροπούλου, Μαρία
Ημερομηνία Έκδοσης:8/4/2014
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Όταν οι φυσικοί επιστήμονες διατυπώνουν θεωρίες περί του Σύμπαντος, όταν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές προσπαθούν να προβλέψουν την επόμενη κατάρρευση της αγοράς, όταν οι νευροβιολόγοι κατασκευάζουν μοντέλα της εγκεφαλικής λειτουργίας ή οι στατιστικολόγοι των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν την κατανομή πόρων, όλοι χρησιμοποιούν μαθηματικά.
Τι είναι αυτό που προσδίδει στα μαθηματικά τόσο απίστευτες δυνάμεις; Ή, όπως αναρωτήθηκε κάποτε ο Αϊνστάιν: "Πως είναι δυνατόν τα μαθηματικά, ένα παράγωγο της ανθρώπινης σκέψης, να ταιριάζουν τόσο έξοχα με τη φυσική πραγματικότητα;"
Ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων ένιωθαν ήδη έκπληκτοι, στη δική τους μακρινή εποχή, όταν ανακάλυψαν τη δυνατότητα των μαθηματικών να χρησιμεύουν ως οδηγός του Σύμπαντος, και ότι υπήρχαν πάνω από τις δυνάμεις των ανθρώπων, άλλαζαν, κατεύθυναν και επηρέαζαν τα πράγματα...

Ένα γοητευτικό βιβλίο, εύκολο, καλογραμμένο, για όλους τους αναγνώστες, από τον διάσημο επιστήμονα Μάριο Λίβιο, συγγραφέα του μπεστσέλερ "Ο Χρυσός Λόγος".
Συγγραφέας:
Livio, Mario
Εκδότης:
Ενάλιος
Σελίδες:
367
ISBN:
9789605365165
Επιμελητής:
Κεκροπούλου, Μαρία
Μεταφραστής:
Γκαρτζονίκα, Όλγα
Ημερομηνία Έκδοσης:
8/4/2014

(+): Το βιβλίο είναι τόσο καλογραμμένο και προσεκτικά επιμελημένο, που γίνεται πολύ ελκυστικό για τον αναγνώστη, καθώς προχωρά στα επόμενα κεφάλαια. Ένα βιβλίο, που παράλληλα με την πορεία αναζήτησης απάντησης στην ερώτηση του τίτλου αποτελεί πηγή γνώσης και εμπειριών για τα μαθηματικά και την επιστήμη.
(-): Δεν εντόπισα κανένα αρνητικό σημείο. Ο συγγραφέας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και θεωρώ ότι ανήκει στα βιβλία, που θέλεις να τα τελειώσεις, αλλά όταν φτάσεις στη τελευταία σελίδα λυπάσαι που τελείωσε.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!