Η παρακμή της Δύσης : Εισαγωγή στην φιλοσοφία του Σπέγγλερ

Πρόλογος: Δρίτσας Γιώργος
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 9.33
6.53
Τιμή Πρωτοπορίας
+
539958
Συγγραφέας: Λεμπέσης, Ευάγγελος
Εκδόσεις: Έξοδος
Σελίδες:110
Ημερομηνία Έκδοσης:08/12/2020
ISBN:9786188502826
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

«Ένα μακρόν πόλεμον ανέχονται ολίγοι, χωρίς να φθαρούν ψυχικώς. Μίαν μακράν ειρήνην δεν ανέχεται κανείς» -συνοψίζει αποφθεγματικώς ο Σπέγγλερ. Εκ της ωραίας και ευτυχούς εκείνης εποχής οι Ευρωπαίοι εκληρονόμησαν μίαν νοητήν παρανόησιν των αιωνίων νόμων της ανθρωπίνης ζωής -των νόμων του πολέμου- και μίαν ψυχικήν μαλθακότητα εκ της οποίας εγεννώντο όλαι αι θεωρίαι περί υλικής ευημερίας διεθνούς συνεννοήσεως και γηίνων παραδείσων, με τας οποίας έτερπον τα ώτα των και τα ώτα των άλλων οι δημαγωγοί. Μία εξ αυτών των θεωριών -των αισιοδόξων θεωριών- ήτο και η θεωρία της οικονομικής κρίσεως, περί την οποίαν εκινήθησαν δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί μετρίου αναστήματος, μετά την παράκαμψιν της οποίας ανεμένετο νέα περίοδος ευημερίας, ενώ η σύγχρονος Ιστορία της Ευρώπης κινείται πλέον τελείως εκτός των σχημάτων αυτών και πρόκειται τώρα περί μιάς νέας περιόδου μεγάλων παγκοσμίων πολέμων μεταξύ παγκοσμίων δυνάμεων περί την παγκόσμιον κατίσχυσιν. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζουμε, αποτίοντας ιδιαίτερη τιμή στον μεγάλο Έλληνα κοινωνιολόγο Ευάγγελο Λεμπέση, την μελέτη του με τίτλο «Η παρακμή της Δύσεως (Εισαγωγή εις την φιλοσοφίαν του Σπέγγλερ)». Πνεύμα κοφτερό, ανήσυχο και ασυμβίβαστο, με πένα ταλαντούχα, μας παρέδωσε έργα που παραμένουν κυριολεκτικά επίκαιρα.
Οι περισσότεροι αναγνώστες τον γνωρίζουν από την μελέτη του «Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω». Ωστόσο η εργογραφία του είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη. Από τις εκδόσεις μας έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο βιβλία. Πρόκειται για τις μελέτες του Κοινωνιολογία των ιδεολογιών και των ουτοπιών και Κριτική της «Κοινής Γνώμης».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!