Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου

269 π.χ. Οικουμένης και γεύσεων περιήγησης
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 18.00
14.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
317358
Συγγραφέας: Λεμονής, Γιάννης Μ.
Εκδόσεις: Ταξιδευτής
Σελίδες:544
Ημερομηνία Έκδοσης:28/5/2009
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με συγχρονικό τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ. Μια φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού και παράλληλα μια ανθολογία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με αυτό το θέμα, με πολλά αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών. Από τον Αρχέστρατο και τον Αθήναιο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των «Δειπνοφοσφιστών».

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Συγγραφέας:
Λεμονής, Γιάννης Μ.
Εκδότης:
Ταξιδευτής
Σελίδες:
544
ISBN:
9789606748516
Ημερομηνία Έκδοσης:
28/5/2009

Ο συγγραφέας – λάτρης της μαγειρικής τέχνης, όπως ο ίδιος δηλώνει – είχε την ευρηματική ιδέα να συνδυάσει τις διαθέσιμες πληροφορίες για τις διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες του αρχαίου κόσμου με μια αστυνομικού τύπου μυθιστορηματική αφήγηση.
Η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται στην εποχή της ελληνιστικής περιόδου και εκτείνεται στις σημαντικότερες περιοχές του τότε ελληνικού κόσμου.
Το ύφος της αφήγησης είναι λιτό, χωρίς περίτεχνες λογοτεχνικές εκφράσεις ή βαθύτερα νοήματα. Η πλοκή του έργου είναι μάλλον απλοϊκή. Τα στοιχεία αυτά δηλώνουν αφενός τη λογοτεχνική απειρία του συγγραφέα και αφετέρου τη σαφή πρόθεσή του να εστιάσει στις γαστρονομικές ιστορικές γνώσεις που διαθέτει, παρουσιάζοντας τις με μια συγκαλυμμένη μορφή αστυνομικού μυθιστορήματος.
Αλλά σ’ αυτό ακριβώς έγκειται και η αξία του βιβλίου : στην ιστορική δηλαδή πληροφόρηση που παρέχει για τις γαστρονομικές και καθημερινές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, καθώς και για σημαντικές προσωπικότητες και πόλεις της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου.
Υπό το πρίσμα αυτό και με δεδομένο ότι ένα βιβλίο δεν αρκεί μόνο να ψυχαγωγεί, αλλά πρέπει να διδάσκει κιόλας, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για τον αναγνώστη που αναζητεί κάτι περισσότερο από μια απλή ψυχαγωγία.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!