Μουσική εκπαίδευση – Ενήλικες και ξύλινα πνευστά

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 13.00
11.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
502212
Συγγραφέας: Λειβαδίτη, Σόφη
Εκδόσεις: Γραφομηχανή
Σελίδες:331
Επιμελητής:Παναγιωτίδης, Γιώργος
Ημερομηνία Έκδοσης:4/6/2019
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑΣ να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε από την πολυετή της εμπειρία στη διδασκαλία του φλάουτου, που ανήκει στα ξύλινα πνευστά μουσικά όργανα, θέλοντας να προβάλει τις ιδιαιτερότητες που εκδηλώνουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι στη μάθηση του ξύλινου πνευστού και να τονίσει την αναγκαιότητα σύνδεσης των δύο πεδίων (μουσική εκπαίδευση και εκπαίδευση ενηλίκων) για να γίνει αποτελεσματικότερη η διδασκαλία της μουσικής στους ενήλικες. Οι αντίστοιχες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, σχετικά με τη μουσική εκπαίδευση ενηλίκων, είναι ελάχιστες. Δεν έχει αναφερθεί έρευνα στη μουσική εκπαίδευση ενηλίκων στα ξύλινα πνευστά μουσικά όργανα στην Ελλάδα και σε αυτό έγκειται η πρωτοτυπία και η αναγκαιότητα της παρούσας έρευνας.
Στο θεωρητικό κομμάτι της έρευνας παρατίθενται στοιχεία για τις δύο έννοιες: την εκπαίδευση ενηλίκων και τη μουσική εκπαίδευση στα ξύλινα πνευστά μουσικά όργανα. Εξηγούνται οι εισαγωγικές έννοιες και στη συνέχεια γίνεται προσπάθεια να συνδεθούν αυτά τα πεδία μέσα από την ανασκόπηση αντίστοιχων ερευνών που μελέτησαν την ίδια σχέση στο παρελθόν, με ταυτόχρονη παρουσίαση των κυριότερων συμπερασμάτων που εξήχθησαν από αυτές.
Στο ερευνητικό μέρος, για τη διεξαγωγή της εμπειρικής έρευνας, επιλέχθηκε η ποιοτική προσέγγιση. Η συλλογή των δεδομένων έγινε με τη μέθοδο της ημι-δομημένης συνέντευξης και της παρατήρησης. Τα υποκείμενα της έρευνας ήταν ενήλικες εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές ενηλίκων στα ξύλινα πνευστά μουσικά όργανα. Στόχος της μελέτης είναι η σύνδεση της μουσικής εκπαίδευσης ενηλίκων στα ξύλινα πνευστά μουσικά όργανα με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, για την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων σχετικά με τη βελτίωση της μουσικής εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα.
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Συγγραφέας:
Λειβαδίτη, Σόφη
Εκδότης:
Γραφομηχανή
Σελίδες:
331
ISBN:
9786188302891
Επιμελητής:
Παναγιωτίδης, Γιώργος
Ημερομηνία Έκδοσης:
4/6/2019

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!