Το χειρόγραφο Francken 1783

Μέρος β 15ος-25ος
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 30.00
22.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
564543
Συγγραφέας: Λεφάκης, Λέανδρος
Εκδόσεις: Τετρακτυς
Σελίδες:224
Ημερομηνία Έκδοσης:22/11/2021
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να αποδώσει το κείμενο του Χειρογράφου Francken του 1783 σε παραδοσιακή γλώσσα ελληνικού τεκτονικού τυπικού. Για τη μετάφραση χρησιμοποιήθηκε η έκδοση του Ιδρύματος Latomia (2000) και των εκδόσεων Kessinger (2010), κυρίως όμως η πρόσφατη φωτογραφική αναπαραγωγή (2017) του κειμένου από το Ύπατο Συμβούλιο της Βόρειας Τεκτονικής Δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακρίβεια συγκεκριμένων τύπων και εκφράσεων του κειμένου και ειδικά λέξεων εβραϊκής ή άγνωστης προέλευσης που χρησιμοποιούνται σε τεκτονικά κείμενα ανώτερων βαθμών.
Η απόφαση να χωριστεί το έργο σε δύο μέρη έγινε με γνώμονα την καλύτερη παρουσίασή του, ιδίως δε λόγω του γεγονότος ότι ενώ οι πρώτοι έντεκα βαθμοί του Τύπου του Βασιλικού Μυστικού εκφράζουν μία ολοκληρωμένη μυητική παράδοση που καλείται τελειοποίηση, οι βαθμοί από τον 15ο έως και τον 25ο δεν εμφανίζουν ενιαία μυητική υφολογία, ούτε βασίζονται σε μία μυητική δοξασία ή έναν μόνον μύθο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι βαθμοί των Ιπποτών της Ανατολής, των Ιπποτών της Ανατολής και της Δύσης, των Πριγκίπων της Ιερουσαλήμ, η Ροδοσταυρική και η Νωαχιτική κληρονομιά, η αλχημιστική -θεουργική τελετουργία και διδασκαλία του Ιππότη του Ηλίου, η Ναϊτική ιστορική παράδοση, καθώς και ο ne plus ultra συμβολισμός του Βασιλικού Μυστικού που ολοκληρώνει τον Τύπο.
Στο παράρτημα της μελέτης εξετάζονται λέξεις εβραϊκής και βιβλικής προέλευσης των βαθμών 15ο-25ο και καταβάλλεται ιδιαίτερη σπουδή προκειμένου να ερμηνευθούν με γνώμονα την ετυμολογία τους, το σημασιολογικό τους περιεχόμενο και το αν η χρήση τους στα τεκτονικά τυπικά είναι αυτούσια ή αποτελεί αντικείμενο παραφθοράς.
Η έκδοση συνοδεύεται από εικόνες σημαντικών αποσπασμάτων του πρωτοτύπου, σχέδια, καθώς και μία βραχεία εισαγωγή στους βαθμούς 15ο-25ο του Τύπου του Βασιλικού Μυστικού.
Συγγραφέας:
Λεφάκης, Λέανδρος
Εκδότης:
Τετρακτυς
Σελίδες:
224
ISBN:
9789609201957
Ημερομηνία Έκδοσης:
22/11/2021

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!