Επεξεργασία τροφίμων τόμος 2

Διεργασίες συντηρήσεως με φυσικοχημικές, βιολογικές, νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 84.80
59.36
Τιμή Πρωτοπορίας
+
451737
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:794
Ημερομηνία Έκδοσης:13/01/2017
ISBN:9789600232738
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η επεξεργασία των τροφίμων, έχει ως στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας και των θρεπτικών, οργανοληπτικών, φυσικοχημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών των τροφίμων, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να ικανοποιεί τις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή, θρεπτικά, σταθερά και ευκολόχρηστα τρόφιμα. Τούτο οδήγησε στη μελέτη and αναδιοργάνωση των μεθόδων επεξεργασίας τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων και αναδυομένων τεχνολογιών. Υπό το πρίσμα αυτό η Επεξεργασία Τροφίμων 2: Διεργασίες Συντηρήσεως με Φυσικοχημικές, Βιολογικές, Νέες and Αναδυόμενες Τεχνολογίες ασχολείται τόσο με την εμβάθυνση των αρχών, όσο και με την εφαρμογή των μεθόδων συντηρήσεως των τροφίμων. Ειδική έμφαση δίδεται στην περιγραφή των βασικών αρχών και των κυρίων εφαρμογών των αναδυόμενων τεχνολογιών επεξεργασίας τροφίμων, ενώ παρέχεται, επίσης, και μια συνολική επισκόπηση των σύγχρονων τεχνολογιών επεξεργασίας τροφίμων και των εφαρμογών τους.
Όλα τα κεφάλαια έχουν γραφεί σε ικανό βάθος και έκταση, ενώ συμπεριλαμβάνεται ένας σημαντικός αριθμός λυμένων προβλημάτων και ασκήσεων. Καλύπτονται αντικείμενα όπως η αφυδάτωση και η συμπύκνωση, οι ζυμώσεις των τροφίμων, η εξώθηση and το τηγάνισμα, η συντήρηση με άλας και σάκχαρο, η χρήση των χημικών συντηρητικών, η επεξεργασία με υψηλή πίεση, διάφορες πρόσφατες μέθοδοι επεξεργασίας όπως ωμική θέρμανση, επεξεργασία με παλμικά ηλεκτρικά πεδία, επεξεργασία με ταλαντούμενα μαγνητικά πεδία, επεξεργασία με εκκένωση τόξου υψηλού δυναμικού, επεξεργασία με παλμούς φωτός, επεξεργασία με υπερήχους, η επεξεργασία με υπεριώδες και η επεξεργασία με πλάσμα. Λόγω της μεγάλης σπουδαιότητος, ιδιαίτερα και σε μεγάλο βάθος αναπτύσσονται τα αντικείμενα της ενεργότητος ύδατος and της υαλώδους μεταπτώσεως, και επίσης της τεχνολογίας εμποδίων, η οποία αποτελεί το συνδυασμό θα λέγαμε όλων των μεθόδων συντηρήσεως.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους ασχολούμενους στον τομέα των τροφίμων και επίσης ένα βιβλίο αναφοράς για επαγγελματίες, επιστήμονες και τεχνολόγους που ασχολούνται με την επεξεργασία τροφίμων, καθώς και για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!