Διοικητικό δικονομικό δίκαιο

395661
Συγγραφέας: Λαζαράτος, Πάνος
Εκδόσεις: Σάκκουλας, Αντ.
Σελίδες:1225
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2013
ISBN:9789601526331


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Παραδίδω το σύνολο του έργου "Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο" στην δημοσιότητα σε έναν ενιαίο τόμο. Όπως σημείωνα στον πρόλογο της αρχικής εκδόσεως του πρώτου τόμου, το παρόν έργο φιλοδοξεί να συμβάλει ταυτοχρόνως και πρωτοτύπως, ως προς την πολλαπλή αυτή στόχευση, στην εκπλήρωση μιας σειράς σκοπών:

(α) Στην εκπαιδευτική διαδικασία, που αποτελεί πρώτιστο μέλημα του γράφοντος.
Η ύλη του μαθήματος "Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο" θα είναι βέβαια πάντοτε αρκετά περιορισμένη έναντι του περιεχομένου του βιβλίου. Θα καταλαμβάνει, πάντως, τις γενικές αρχές της διοικητικής δίκης, την αίτηση ακυρώσεως, την προσφυγή, την αγωγή και την ανακοπή του ΚΔΔικ.

(β) Στην αναγκαία για την πράξη κατ άρθρο ερμηνεία του ΚΔΔικ και του π.δ. 18/1989. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι η δομή του έργου ακολουθεί τη συστηματική του Κώδικα και του π.δ. Είκοσι χρόνια διδασκαλίας με έπεισαν για το ότι η εκπαίδευση, επί τη βάσει της συστηματικής των ίδιων των νόμων, είναι η επιτυχέστερη οδός για τον δαμασμό του δυσήνιου μάγματος του ελληνικού διοικητικού δικονομικού δικαίου.

(γ) Στην προετοιμασία των υποψηφίων διοικητικών δικαστών. Δίδεται γι αυτό μεγάλη έμφαση και στη δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο ρόλος του οποίου ούτως ή άλλως αναβαθμίζεται εμφανώς και δικαιολογημένα τα τελευταία χρόνια.

(δ) Στη συνολική παρουσίαση της ύλης του διοικητικού δικονομικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης και της αποδείξεως, καθώς και της λεπτομερούς αναπτύξεως των ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΑΕΔ. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στην εκλογική ένσταση, καθώς και στα σύγχρονα οιονεί ένδικα βοηθήματα της αιτήσεως πρότυπης δίκης, της αιτήσεως επιταχύνσεως και της αιτήσεως δίκαιης ικανοποιήσεως των ν. 3900/2010 και 4055/2012. Αφιερώνεται επίσης αυτοτελές κεφάλαιο στην προσωρινή δικαστική προστασία, η σημασία της οποίας έχει καταστεί τόσο κεφαλαιώδης, ώστε συχνά να υποκαθιστά την βραδυπορούσα οριστική.

[...]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!