Από τα Χανιά στη Χολλυγούνδη

Η Ιστορία του Κινηματογράφου στην Πόλη των Χανίων
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 35.00
31.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
517398
Συγγραφέας: Λαμπράκης, Λευτέρης
Σελίδες:268
Ημερομηνία Έκδοσης:15/11/2019
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το βιβλίο «Από τα Χανιά στη Χολλυγούνδη, η Ιστορία του Κινηματογράφου στην πόλη των Χανίων» του Λευτέρη Λαμπράκη, αφορά την πόλη που αγαπά πάρα πολύ τον Κινηματογράφο, την πόλη που υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την ολιγόλεπτες ταινιούλες χωρίς ήχο, από τον καιρό της Κρητικής Πολιτείας ακόμη, την πόλη που έχει να επιδείξει μια πλούσια Κινηματογραφική Ιστορία μέσα στο χρόνο, από τον προβολέα ασετιλίνης με χειροκίνητη εναλλαγή εικόνων, μανιβέλα και ένα φωνόγραφο με χωνί του 1900, μέχρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων του 2019.
Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να διηγηθεί την Κινηματογραφική Ιστορία των Χανίων, κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, την εντυπωσιακή διαδρομή που ακολούθησε ο Κινηματογράφος όταν κυριαρχούσε στη ζωή των Χανιωτών. Επιχειρείται μια συστηματική καταγραφή των κινηματογραφικών αιθουσών της πόλης, των ταινιών που προβάλλονταν σ’ αυτές, της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος μέσα από μια πολύμηνη έρευνα, παρουσιάζεται συνοπτικά η ανακάλυψη της κινούμενης εικόνας, η κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, οι πρώτες προβολές και οι χώροι, και όλες οι ταινίες και τα επίκαιρα του βωβού Κινηματογράφου που προβλήθηκαν στα Χανιά - και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα - την εποχή εκείνη. Στη συνέχεια, τα πράγματα και τα θαύματα του κόσμου του Κινηματογράφου την περίοδο του Μεσοπολέμου και ο Κινηματογράφος στην Κατοχή.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η άνοδος, η ακμή, η παρακμή και το σήμερα του Κινηματογράφου μέσα από τις μνήμες, τις μαρτυρίες και τις αναμνήσεις των πρωταγωνιστών του. Αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν και αφήνουν το αποτύπωμά τους στα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης.
Συγγραφέας:
Λαμπράκης, Λευτέρης
Εκδότης:
Πυξίδα της Πόλης(Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης)
Σελίδες:
268
ISBN:
9786185364120
Ημερομηνία Έκδοσης:
15/11/2019

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!