Το τέλος του ονείρου

Έκπτωση
40%
275396
Συγγραφέας: Λάιρντ, Ελίζαμπεθ
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:268
Ημερομηνία Έκδοσης:1/11/2005


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Η Κάρλυ είναι μια έφηβη που ζει σε ένα παρακατιανό σπίτι στην πιο απόμακρη παρακατιανή γειτονιά ενός παρακατιανού χωριού, και η οικογένειά της δεν έχει ποτέ αρκετά λεφτά να αγοράσει ωραία ρούχα ή ένα αυτοκίνητο της προκοπής. Η Τία είναι κι αυτή μια έφηβη, μοναδική κληρονόμος μιας από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο. Όταν οι περιστάσεις οδηγήσουν τις δυο φίλες να γνωριστούν πραγματικά, τότε οι προκατασκευασμένες αλήθειες θα καταρρεύσουν και θα αναγκαστούν να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους με άξονα τη φιλία τους.

Η Ελίζαμπεθ Λάιρντ από τη Νέα Ζηλανδία, κάτοικος Αγγλίας, συγγραφέας πολλών γνωστών βιβλίων, κάτοχος αρκετών βραβείων και διακρίσεων (Childrens Book Award και Smarties Young Judges Award), στο «Τέλος του ονείρου», μυθιστόρημα κοινωνικό, καταπιάνεται με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως ίσως φανεί όχι καινούργιο και πρωτότυπο: αυτό του χάσματος ανάμεσα σε δύο άτομα που αγαπιούνται και προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους. Και τις συνέπειες αυτής της διαφορετικότητας.

Πλην όμως, η τέχνη της Λάιρντ τα κάνει όλα να δείχνουν σαν πρωτοϊδωμένα και φρέσκα, σχεδόν ανέγγιχτα. Ετσι ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον και ανάλογες σκέψεις τις μοιραίες συγκρούσεις και συγκρίσεις, τη συσσώρευση των εμπειριών, την παράθεση των γεγονότων, τις αντιπαραθέσεις και τους προβληματισμούς, ακόμη ακόμη και τις χαρές και τις προσδοκίες των νέων, με πυξίδα την καλή γραφή, την άριστη έκφραση μιας συγγραφέως που έχει δώσει βιβλία όπως το εξαίρετο «Red Sky in the Morning».

Στο «Τέλος του ονείρου» παρακολουθούμε τη ζωή, τις περιπέτειες και τα αισθήματα δύο φιλενάδων, της Κάρλι και της Τία, δύο νεαρών που μεγαλώνουν σε πολύ διαφορετικό περιβάλλον, αγεφύρωτο σχεδόν. Θα αναρωτηθεί κανείς: Ισχύουν στις μέρες μας αυτές οι αποστάσεις; Φαίνεται πως ναι, δυστυχώς. Το θέμα είναι να ξεπερνιούνται, να παραμερίζονται ή να συμβεί κάτι, μακάρι πιο ανώδυνο, που θα αλλάξει άρδην τις καταστάσεις, όπως στο καλό αυτό μυθιστόρημα.
Συγγραφέας:
Λάιρντ, Ελίζαμπεθ
Εκδότης:
Πατάκης
Σελίδες:
268
ISBN:
9789601616452
Μεταφραστής:
Κάντζολα-Σαμπατάκου, Βεατρίκη
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/11/2005

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!! ΑΠΙΘΑΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!
Το πιο ΩΡΑΙΟ βιβλίο για τη φιλία που έχω διαβάσει!! Σε κάνει να γελάς και να κλαίς ταυτόχρονα!!! Είναι ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!!!!!!!! Πρέπει να το διαβάσετε οπωσδήποτε!!!!
Γράψτε μια κριτική