Το Σφάλμα στην αρχαία ελληνική σκέψη

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 26.50
15.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
452260
Συγγραφέας: Λαΐνος, Ιωάννης Σ.
Εκδόσεις: Κάκτος
Σελίδες:502
Ημερομηνία Έκδοσης:25/1/2017
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το βιβλίο αυτό του Δρα Ιωάννη Σ. Λαΐνου αποτελεί ένα σημαντικό απόκτημα της βιβλιογραφίας.

Πετυχαίνει να εκθέσει περιληπτικά, αλλά με εύστοχο κριτικό πνεύμα, τις αντιλήψεις των σημαντικών διανοητών της προκλασσικής, της κλασσικής και της μετακλασσικής ελληνικής αρχαιότητος. Οι διανοητές αυτοί, φιλόσοφοι, ποιητές, ιστορικοί, λαογράφοι, μυθογράφοι, λόγιοι, οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, περιγράφουν με σαφήνεια ποια πρέπει να είναι η προσωπικότητα και η συμπεριφορά του ιδανικού πολίτη, ώστε να αποφεύγει τα σφάλματα και να διάγει έναν βίον ευδαίμονα για τον εαυτόν του και ωφέλιμον για την κοινωνία.

Με έκπληξη ανακαλύπτει ο αναγνώστης του βιβλίου ότι αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες διανοητές έθεσαν τις βάσεις και ανέπτυξαν τις επιστήμες που αφορούν στην προσωπικότητα, στη συμπεριφορά και στην ψυχολογία του ανθρώπου, αυτές δε οι γνώσεις που μας μετέδωσαν έχουν καθολική ισχύ μέχρι σήμερα.

Επιπλέον ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου, εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις τις οποίες θα αποκτήσει, θα ωφεληθεί πολλαπλώς, γιατί θα αυξήσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη, θα βελτιώσει την ψυχολογική του ισορροπία και γενικά θα ενδυναμώσει την προσωπικότητά του.
Συγγραφέας:
Λαΐνος, Ιωάννης Σ.
Εκδότης:
Κάκτος
Σελίδες:
502
ISBN:
9789603822981
Ημερομηνία Έκδοσης:
25/1/2017

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική