Η ενδυμασία διά μέσου των αιώνων

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 95.40
66.78
Τιμή Πρωτοπορίας
+
48849
Συγγραφέας: Λαγάκου, Νέλλη Β.
Εκδόσεις: Δωδώνη
Σελίδες:299
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1998
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Η ενδυμασία αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της αισθητικής αντίληψης των ανθρώπων, της πολιτιστικής τους ταυτότητας και της εξέλιξης τους στη μακροαίωνη ιστορία. Τάσεις, αξίες, ηθική, θρησκευτικότητα, προκαταλήψεις, τρόπος ζωής και σκέψης, αντανακλώνται πάνω στην ενδυμασία.


Η ενδυμασία παρουσιάζεται με ποικίλους τρόπους, λαμβάνει πολλές μορφές και άπειρες διαστάσεις και δέχεται τις μεγαλύτερες και πλέον εύκολες αλλαγές. Αποτελεί αναπόσπαστο, στενά οικείο και απόλυτα αναγκαίο στοιχείο για τον άνθρωπο προσφέροντάς του διαρκή ανανέωση, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Μέσα από αυτή ο άνθρωπος δημιουργεί προσωπικότητα και γίνεται το ξεχωριστό και μοναδιό πλάσμα στον κόσμο που ζει και κινείται.


Η δύναμη της ενδυμασίας είναι τόση ώστε να μπορεί να επηρεάσει σημαντικά διαθέσεις και συμπεριφορές και να ανατρέψει ακόμη και αυτή την εθνική οικονομιά των κρατών. Κι ενώ στη διατροφή, πο είναι η πρώτη βιολογική ανάγκη του ανθρώπου υπάρχει κορεσμός, στην ενδυμασία το συναίσθημα αυτό είναι άγνωστο.


Η μαγεία της μόδας είναι πολύ ισχυρή, ανεξάντλητη και χωρίς περιορισμούς. Η μόδα ωθεί για νέες δημιουργίες και νεωτερισμούς, που τόσο έχει ανάγκη ο άνθρωπος.


Στη μελέτη αυτή, η διάταξη της ύλης έγινε με την εξής σειρά: Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει μια γενική θεώρηση του θέματος με ειδική αναφορά στη μόδα. Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει το μέρος της εργασίας με τίτλο "Ιστορική εξέλιξη της ενδυμασίας" μέσα από το οποίο αντλούνται βασικές ιδέες, αρχές και συμπεράσματα σχετικά με την ενδυμασία. Το κεφάλαιο αυτό κατακλείεται με ειδική αναφορά στην Ελληνική λαική φορεσιά.
Συγγραφέας:
Λαγάκου, Νέλλη Β.
Εκδότης:
Δωδώνη
Σελίδες:
299
ISBN:
9789602488942
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1998

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική