Το δικαίωμα στην τεμπελιά

Έκπτωση
40%
452602
Συγγραφέας: Λαφάργκ, Πωλ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:96
Επιμελητής:Κροκίδη, Σοφία
Ημερομηνία Έκδοσης:9/2/2017


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Ένα εμβληματικό βιβλίο, ένα μανιφέστο για το τι σημαίνει ανθρώπινη ζωή. Μια από τις πλέον εμπνευσμένες επιθέσεις στην έννοια της εργασιακής ηθικής.

«Στην καπιταλιστική κοινωνία, η εργασία είναι η αιτία κάθε πνευματικού εκφυλισμού και κάθε σωματικής παραμόρφωσης […] Το προλεταριάτο, η μεγάλη τάξη που περιλαμβάνει όλους τους παραγωγούς των πολιτισμένων εθνών, η τάξη που, απελευθερώνοντας τον εαυτό της, θα απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τη δουλική εργασία και θα καταστήσει το ανθρώπινο ζώο ελεύθερο ον, το προλεταριάτο ακριβώς αφέθηκε να διαφθαρθεί από το δόγμα της εργασίας, προδίδοντας τα ένστικτά του και αγνοώντας την ιστορική του αποστολή. Σκληρή και τρομερή υπήρξε η τιμωρία του. Όλες οι ατομικές και κοινωνικές δυστυχίες γεννήθηκαν από το δικό του πάθος για την εργασία».

Πολ Λαφάργκ
Συγγραφέας:
Λαφάργκ, Πωλ
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Σελίδες:
96
ISBN:
9786180306644
Επιμελητής:
Κροκίδη, Σοφία
Μεταφραστής:
Καυκιάς, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:
9/2/2017

Θα σας φέρει (ίσως) ένα βήμα πιο κοντά σε μια ουσιαστική στάση απέναντι στο ψέμα της εργασίας. Μοιάζει κάπως με το "Ακου ανθρωπάκο" του Βίλχελμ Ράιχ, κυρίως λόγω της προσπάθειας να αντιδράσει σε δεδομένες καταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται τόσο φυσικές, ωστέ μια ειλικρινής αντίδραση χαρακτηρίζεται παράλογη ή -στην καλύτερη- επαναστατική.. Και μόνο ο τίτλος είναι τόσο ποιητικά πλήρης.. Πραγματικά τέλειος τίτλος.. Από τις λίγες φορές που αποτέλεσε τον κύριο (μπορεί και μοναδικό) λόγο να διαβάσω ένα βιβλίο.. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση είναι εξαιρετική..
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!