Συνοπτική ιστορία τεχνολογίας, επιστημών

Ανακαλύψεων, εφευρέσεων, πολιτικής, πολιτισμού, τεχνών, κ.ά.
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 25.00
22.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
343724
Συγγραφέας: Κυτίνος, Ευάγγελος
Εκδόσεις: Κυβέλη
Σελίδες:429
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2011
ISBN:9789608551183
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Υπάρχουν δυο ειδών συγγραφείς. Αυτοί που θέλουν να γράφουν εκτενή, αναλυτικά, "μεγάλα" έργα και αυτοί που προτιμούν να συμπυκνώνουν, να συμπιέζουν τα γραπτά τους σε λίγες, περιεκτικές και "ζουμερές" φράσεις και σελίδες.

Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκει και ο υπογράφων από το 1969 όταν εξέδωσε τα πρώτα του βιβλία με τίτλους "Συνοπτική Ανόργανη Χημεία" και "Συνοπτική Οργανική Χημεία" καθώς και πολλά ακόμη που ακολούθησαν. Αυτή η ιδέα εκτιμήθηκε δεόντως από τους αναγνώστες, με αποτέλεσμα τα βιβλία εκείνα να κάνουν πολλές επανεκδόσεις.

Τώρα ο κύκλος των περιεκτικών βιβλίων ολοκληρώνεται με τη "Συνοπτική Ιστορία Τεχνολογίας, Επιστημών κ.ά.".

Η προσπάθεια είναι σε μερικές γραμμές να συμπυκνωθούν γεγονότα που από μόνα τους θα μπορούσαν να γίνουν ένα αυτοτελές βιβλίο. π.χ. το 1885 με την παρασκευή του εμβολίου εναντίον της λύσσας από τον Παστέρ, ή το 1928 με την παραγωγή της πενικιλίνης από τον Αλεξάντερ Φλέμινγκ, ή το 1903 με τους αδελφούς Ράιτ να κάνουν την πρώτη πτήση με αεροπλάνο.

Εδώ καταγράφεται με λίγες λέξεις ή γραμμές το γεγονός και αν κανείς ενδιαφέρεται για περισσότερα ή ειδικότερα στοιχεία, μπορεί να ανατρέξει σε ειδικά βιβλία ή στο διαδίκτυο-internet για να βρει αυτά που θέλει.

Στο βιβλίο έχουν καταγραφεί "ιστορικά" στοιχεία που αφορούν, εκτός από την τεχνολογία και την επιστήμη, πολλούς ακόμη τομείς όπως πολιτισμό, θέατρο, κινηματογράφο, βιβλίο, καλές τέχνες, πολιτική, μεταφορές, εξερευνήσεις και τόσα άλλα που δικαιολογούν τα δυο γράμματα "κ.ά." στον τίτλο του βιβλίου.

Όλα τα γεγονότα κάθε έτους, παρουσιάζονται ισάξια χωρίς ποιοτική αξιολόγηση από το συγγραφέα, για να τα κρίνει ο κάθε αναγνώστης σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Ένα από τα "προσόντα" του βιβλίου τούτου, για το οποίο αξίζει να καταλάβει μια θέση στη βιβλιοθήκη των σκεπτόμενων ανθρώπων, είναι ότι δεν είναι απλή, γραμμική γνώση που μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα απλό υπολογιστή, αλλά ένα προϊόν σύνθεσης, που προέκυψε από τη μελέτη αμέτρητων πηγών, μερικές από τις οποίες καταγράφονται στη βιβλιογραφία που επισυνάπτεται στο τέλος.

Κι αν κάποιος δεν έχει τις ειδικές γνώσεις ενός γιατρού, χημικού, μαθηματικού ή άλλου εξειδικευμένου επιστήμονα για να καταλάβει την αξία και τη σημασία κάποιων νέων φαρμάκων, μεθόδων, λογισμών, δεν πειράζει. Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να καταλάβει από το βιβλίο, που θα τον ικανοποιήσουν πλήρως.

Στο τέλος κάθε έτους έχουμε παραθέσει κάποια γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα, για να μπορεί να γίνει σύγκριση και παραλληλισμός με τα αντίστοιχα διεθνή γεγονότα.

Σε αρκετούς αιώνες καταγράφονται μαζί οι σημαντικές προσωπικότητες που γεννήθηκαν στον συγκεκριμένο αιώνα. Έτσι μπορεί κανείς να δει ποιοι διάσημοι συνυπήρξαν και μάλιστα πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι οι ηλικίες τους.

Παραδίδοντας τούτο το βιβλίο στα χέρια των αναγνωστών εύχομαι να αυξήσει την έφεση για μάθηση, την επιθυμία για περισσότερες και καλύτερες γνώσεις, την τάση για διαρκή ανέλιξη του κάθε αναγνώστη.

Με τη διαρκή βελτίωση του καθενός από εμάς, κάποτε θα πετύχουμε και τη συνολική βελτίωση όλης της κοινωνίας.

(από την εισαγωγή του βιβίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!