Αγανακτήστε αλλά Τολμήστε!

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.90
10.43
Τιμή Πρωτοπορίας
+
386081
Συγγραφέας: Κύρτσος, Γιώργος
Σελίδες:660
Ημερομηνία Έκδοσης:5/7/2013
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πώς μπορούμε να βγούμε από την οικονομική και κοινωνική κρίση που προκάλεσε η υπερχρέωση του ελληνικού Δημοσίου; Πώς μπορούμε να βγούμε από την «παγίδα» των μνημονίων και της κακής εφαρμογής τους ύστερα από μία τριετία αποτυχημένων πειραματισμών; Πώς μπορούμε να περιορίσουμε την ιδιοτελή κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και να αντιμετωπίσουμε τον διαρκή θρίαμβο των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος; Πώς μπορούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ της γενιάς του Πολυτεχνείου, που οργανώνει την πολυτελή συνταξιοδότησή της έχοντας αποτύχει στη διαχείριση της οικονομίας, και της νέας γενιάς, που καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης ενώ στερείται ευκαιριών για ένα καλό επαγγελματικό ξεκίνημα; Πώς μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στην αποσύνθεση του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα της οικονομίας; Πώς μπορούμε να περιορίσουμε το λεγόμενο κόστος της Δημοκρατίας και να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει την πολιτική τάξη από τους πολίτες; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η ευρωπαϊκή κρίση χωρίς να απομονωθούμε πολιτικά και να συντριβούμε οικονομικά;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις ο Γιώργος Κύρτσος. Ο συγγραφέας παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν έτοιμες και εύκολες λύσεις, γι’ αυτό καλεί τους πολίτες να πρωταγωνιστήσουν σε μια δύσκολη αναζήτηση της εξόδου από την πολυδιάστατη κρίση. Κατά την άποψή του, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τρία σενάρια καταστροφής. Το πρώτο σενάριο καταστροφής υλοποιείται ήδη από την τρόικα και την κυβέρνηση Σαμαρά και στηρίζεται στη λαθεμένη εφαρμογή ενός ακόμη προβληματικού μνημονίου. Το δεύτερο σενάριο καταστροφής είναι μία παραλλαγή του πρώτου με κάποιες επενδυτικές και ευρωπαϊκές «ανάσες», που απλά θα καθυστερήσουν για ένα-δύο χρόνια τη διαπίστωση του συνολικού αδιεξόδου. Το τρίτο σενάριο καταστροφής σχετίζεται με μια πολιτική αλλαγή που θα στηρίζεται στην αρνητική ψήφο, στην έλλειψη σωστής προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και στη σαρωτική αντίδραση των ισχυρών της Ε.Ε., προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην πολιτική των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Μπροστά στα τρία σενάρια καταστροφής ο συγγραφέας επιχειρεί μια δύσκολη αναζήτηση χωρίς εγγυήσεις επιτυχίας. Όπως όμως επισημαίνει, είναι καλύτερο να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και την τύχη σου παρά να συμβιβαστείς με την ιδέα της καταστροφής, η οποία βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
Συγγραφέας:
Κύρτσος, Γιώργος
Εκδότης:
Προοδευτικές Επικοινωνίες
Σελίδες:
660
ISBN:
9786188071407
Ημερομηνία Έκδοσης:
5/7/2013

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!