Εφαρμογή Ειδικών Τεχνικών Φυσικοθεραπείας

Στην Αυχενική Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης
60.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
547190
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:356
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2021
ISBN:9789605835064
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο «Εφαρμογή ειδικών τεχνικών φυσικοθεραπείας στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης», των Χρήστου Ν. Κουτσαμπέλα και Μπίας Δ. Ιωάννου, αποτελεί μοναδικό στο είδος του εγχειρίδιο.
Στο μεγαλύτερο ποσοστό των φυσικοθεραπευτικών συγγραμμάτων προτείνεται ένα είδος τεχνικής για το σύνολο των κινητικών δομών του ανθρωπίνου σώματος. Αντίθετα, στο παρόν βιβλίο προτείνεται σχεδόν το σύνολο των τεχνικών αποκατάστασης για μία και μόνο δομή: την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
Ο εγκέφαλοςεπικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα διά μέσου της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Στη διάρκεια της ζωής μας, οι επιλογές μας αλλά και απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούν προβλήματα στην αυχενική μοίρα. Η λανθασμένη τοποθέτηση του σώματος κατά την εργασία ή κατά την ανάπαυση, το σωματικό και ψυχολογικό στρες, η κακή τεχνική κατά την άθληση, οι άμεσοι βίαιοι τραυματισμοί και οι απότομες μεταβολές της ταχύτητας αποτελούν παράγοντες δυσλειτουργίας και αποδιοργάνωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.
Οι φυσικοθεραπευτές αποτελούν τη μεγαλύτερη ελπίδα των ασθενών με προβλήματα στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Στο βιβλίο αναλύονται οι ειδικές τεχνικές που μπορούν να επιλέξουν και να εφαρμόσουν οι φυσικοθεραπευτές για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα προκειμένου οι ασθενείς να επανακτήσουν και πάλι την άριστη επικοινωνία με τον εγκέφαλό τους.
Προτείνονται τεχνικές της μυϊκής ενέργειας (ΜΕΤ), τεχνικές διάτασης και κινητοποίησης, τεχνικές χαλάρωσης, τεχνικές βελτίωσης της ροής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, τεχνικές απελευθέρωσης των περιτονιών, τεχνικές βελονισμού, τεχνικές μάλαξης, τεχνικές διάτασης του νευρικού ιστού, τεχνικές για τις κροταφογναθικές αρθρώσεις, τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής, τεχνικές σταθεροποίησης και τεχνικές κινητοποίησης της αυχενοθωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Επίσης δίνονται συμβουλές εργονομίας για τη βελτίωση της στάσης του σώματος κατά την εργασία και την ανάπαυση.
Τέλος, δίνονται σχηματικά ασκήσεις που μπορούν όλοι εύκολα να εφαρμόσουν στον χώρο τους με στόχο την κινητοποίηση, την ενδυνάμωση και τη διάταση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!