Οι Υποχρεώσεις Διατροφής στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο

Κανονισμός (ΕΚ) 4/2009, Διεθνής Σύμβαση και Πρωτόκολλο της Χάγης 2007
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 55.00
49.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
586465
Συγγραφέας: Κούρτης, Βασίλειος
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:524
Ημερομηνία Έκδοσης:29/09/2022
ISBN:9789606485398
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Οι υποχρεώσεις διατροφής που απορρέουν από οικογενειακές και συγγενικές σχέσεις διατηρούν με σταθερό τρόπο υψηλή θέση μεταξύ των ζητημάτων που απασχολούν τον διεθνή και τον ευρωπαίο νομοθέτη. Η υλοποίηση και εφαρμογή της αρχής της προστασίας των δικαιούχων διατροφής, ιδίως των παιδιών, συνιστούν διαρκή μέριμνα των νομοθετών. Έμπρακτο αποτέλεσμα αποτελεί η θέσπιση κατά τα πρόσφατα έτη εκτεταμένου σώματος κανόνων διεθνούς και ευρωπαϊκής προελεύσεως, με βασικό σκοπό τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου ευθυγραμμισμένου με τις νεώτερες νομικές αντιλήψεις που επικρατούν στα ζητήματα οικογενειακού διεθνούς δικαίου και ανταποκρινόμενου στο σύγχρονο modus vivendi και τις συνέπειές του στις οικονομικές όψεις των οικογενειακών σχέσεων.

Βασικές συνιστώσες του σύνθετου κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις διεθνείς υποχρεώσεις διατροφής, και ενσωματώθηκε στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας μας, αποτελούν η Διεθνής Σύμβαση και το Πρωτόκολλο της Συνδιασκέψεως της Χάγης του 2007 και ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης 4/2009.

Η παρούσα μελέτη στοχεύει στον καθορισμό της ρυθμιστικής εμβέλειας των κανόνων των εν λόγω νομικών πράξεων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ερμηνεία και την ορθή εφαρμογή τους, αναλύοντας πλήθος ζητημάτων που απασχολούν όλο και συχνότερα τον δικαστή και τον δικηγόρο της πράξης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!