Κούντου λούνα βίνι!

Πότε ήρθε το φεγγάρι!
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 16.54
9.92
Τιμή Πρωτοπορίας
+
451905
Συγγραφέας: Γκρέκου, Γλυκερία
Εκδόσεις: Διάπλους
Σελίδες:390
Επιμελητής:ΚΙΛΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:11/01/2014
ISBN:9789606873690
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο τίτλος Κούντο λούνα βίνι! στη βλάχικη γλώσσα είναι μια έκφραση που στην ιστορία μας ερμηνεύεται ως:Πότε ήρθε το φεγγάρι! Πρόκειται για την αέναη πορεία του ανθρώπου στην καθημερινότητα, στον χρόνο που περνάει, στο φεγγάρι που βγαίνει και ξαναβγαίνει, στη ζωή που μας προσπερνά.
Ο ήρωάς μας, ο Παύλος Οικονόμου, ένας καθηγητής στο Μετσόβιο, βλάχικης καταγωγής από τη μάνα του, γιος αριστερού, αποφασίζει να εμπλακεί με την πολιτική.
Μια σχέση με την γραμματέα του, ο εκβιασμός από την πλευρά της όταν δεν παίρνει αυτά που ζητά τον οδηγούν στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του.
Μέσα σε τρεις μέρες, νοσηλευόμενος, κάνει αναδρομή στο παρελθόν της οικογένειάς του, η οποία φτάνει ως το 1905, χρονιά που γεννήθηκε ο παππούς του, σ' ένα χωριό κάπου στον Όλυμπο.
Όλη η ιστορία πολυεπίπεδη, καταγράφει συναισθήματα και γεγονότα που έζησε η οικογένεια μα και η κοινωνία εκείνης της εποχής. Οι ήρωες μας ταξιδεύουν από τη Λάρισα στην Αλεξάνδρεια, στο Κρούσοβο, στην Αθήνα, στο αλβανικό μέτωπο, στη Μικρασία, στην Κατοχή, στον Εμφύλιο...και καταλήγουν πάλι στο σήμερα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!