Οικογενειακό δίκαιο τόμος ΙΙ - 8η έκδοση

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 55.00
49.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
562790
Εκδόσεις: Σάκκουλας, Αντ.
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2021
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η όγδοη έκδοση του «Οικογενειακού Δικαίου» περιέχει όλη την ύλη του οικογενειακού δικαίου στην οποία περιλήφθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο και όλες οι τελευταίες εξελίξεις της νομοθεσίας και της νομολογίας. Ο πρώτος τόμος περιέχει τα κεφάλαια για το γάμο (μνηστεία, σύναψη γάμου, ελαττωματικός γάμος, συζυγικές σχέσεις κατά τη συμβίωση και τη διάσταση, διαζύγιο), και ο δεύτερος τα κεφάλαια για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη συγγένεια, τη διατροφή από το νόμο, τις σχέσεις γονέων και παιδιών, την υιοθεσία, την επιτροπεία, την αναδοχή ανηλίκου, τη δικαστική συμπαράσταση, την επιμέλεια ξένων υποθέσεων και το σύμφωνο συμβίωσης.

Η επικαιροποίηση του «Οικογενειακού Δικαίου» κατέστη αναγκαία ειδικά μετά την αναθεώρησή του με το ν. 4800/2021 («Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων, άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις»). Τα κύρια σημεία όπου επικεντρώθηκε ο συγκεκριμένος νόμος αφορούν τον τρόπο της άσκησης της επιμέλειας των παιδιών, τις περιπτώσεις της άσκησής της όταν χωρίζουν οι γονείς (διαζύγιο, διάσταση κλπ.), την κακή άσκηση της γονικής μέριμνας, καθώς και το δικαίωμα επικοινωνίας. Περαιτέρω, με το ν. 4800/2021 τροποποιήθηκε και το άρθρο 1441 ΑΚ για το συναινετικό διαζύγιο. Η εντυπωσιακότερη εδώ αλλαγή είναι η εναρμόνιση του άρθρου με αυτό που αποκλήθηκε «μετάβαση στην ψηφιακή εποχή». Με άλλες λέξεις, το μεγαλύτερο πια μέρος της διαδικασίας του συναινετικού διαζυγίου μπορεί να διεξάγεται ηλεκτρονικά: όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «με ένα κλικ στον υπολογιστή».
Ως προς τη νομολογία, υπάρχει παρουσίαση και κριτική ανάλυση του συνόλου των πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο, και βέβαια στο βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί επιπλέον και αναφέρονται και θεωρητικά έργα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την προηγούμενη έκδοσή του.
Συγγραφέας:
Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, Έφη
Εκδότης:
Σάκκουλας, Αντ.
ISBN:
9789606483653
Ημερομηνία Έκδοσης:
01/10/2021

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!