Προβλήματα βιοηθικής

Έκπτωση
40%
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €5.53
161802
Συγγραφέας: Κουμάντος, Γεώργιος
Εκδόσεις: Πόλις
Σελίδες:100
Ημερομηνία Έκδοσης:1/11/2003


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Τα προβλήματα της Ηθικής είναι από τη φύση τους γλιστερά και, κατά τούτο, επικίνδυνα. Στην περίπτωση της σύγχρονης βιολογίας, οι κίνδυνοι επιτείνονται από τρεις κυρίως παράγοντες:
Ο πρώτος είναι η απίστευτα ταχύρρυθμη εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας ειδικά στον τομέα αυτόν. Ώσπου να γίνουν κατανοητές οι καινούργιες, κάθε φορά, δυνατότητες της βιοτεχνολογίας, ώσπου να συνειδητοποιηθούν τα προβλήματα, ώσπου να αποτιμηθούν οι επιλογές, ώσπου να αποκρυσταλλωθούν οι αντιλήψεις, τα δεδομένα έχουν ήδη αλλάξει, τα προβλήματα έχουν πάρει καινούργια μορφή, νέες δυνατότητες προσφέρονται και νέα διλήμματα καθηλώνουν τη σκέψη.
Ο δεύτερος παράγοντας επίτασης των κινδύνων είναι τα πολλά και μεγάλα συμφέροντα που εκτρέφονται από τις προοπτικές της σύγχρονης βιολογίας, με αποτέλεσμα τη θελημένη συσκότιση του τοπίου όπου θα έπρεπε να αναπτυχθεί ο ηθικός προβληματισμός.
Και ο τρίτος συντελεστής κινδύνου είναι η συνάρτηση των λύσεων που προσφέρονται με τις μεταφυσικές πεποιθήσεις του καθενός. Τι είναι η ζωή, ποια είναι η πηγή της και ποια η αρχή της, ποιος είναι ο σκοπός της και ποιο το τέλος της, τι είναι η φύση, ποιοι οι κανόνες της και ποιος ο νομοθέτης αυτών των κανόνων.

Γ.Κ.

Συγγραφέας:
Κουμάντος, Γεώργιος
Εκδότης:
Πόλις
Σελίδες:
100
ISBN:
9789604350216
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/11/2003

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική