Εναλλακτικό μάρκετινγκ

...κι όμως υπάρχουν ριζοσπαστικές ιδέες
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 16.00
12.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
223996
Σελίδες:206
Μεταφραστής:Σωτηρίου, Βασιλική
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2004
ISBN:9789605124366
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


"Ο Philip Kotler", ο "κινητήριος μοχλός" του σύγχρονου μάρκετινγκ, συνεργάζεται με τον Fernando Trias Bes για ένα νέο βιβλίο σχετικά με τις πρωτοτυπίες του μάρκετινγκ σ αυτούς τους προκλητικούς καιρούς. Εν μέρει εγχειρίδιο για το μάρκετινγκ και εν μέρει οδηγός έξυπνων ιδεών, το βιβλίο δίνει τα συστατικά της νέας συνταγής για το πρωτότυπο μάρκετινγκ."

Tom Kelley, Γενικός διευθυντής της IDEO και συγγραφέας του βιβλίου, "Η τέχμη της πρωτοτυπίας".


Σήμερα οι άνθρωποι της αγοράς αντιμετωπίζουν μια δύσκολη πρόκληση: πώς να πρωτοτυπήσουν σε μια υπέρ-ανταγωνιστική και υπέρ-διαιρεμένη αγορά. Σε μια καταναλωτική οικονομία, η οποία βομβαρδίζεται με ομοιογενή προϊόντα και που παρεμποδίζεται από καταναλωτές που είναι όλο και περισσότερο απρόσβλητοι στα μηνύματα των διαφημίσεων, το παραδοσιακό κάθετο μάρκετινγκ – με τις βασικές αρχές της διαίρεσης της αγοράς σε τμήματα και με τον πολλαπλασιασμό των εμπορικών ειδών – έχει αρχίσει να μας απογοητεύει.

Τώρα, οι διάσημοι άνθρωποι της αγοράς, ο Philip Kotler και ο Fernando Trias de Bes παρουσιάζουν ένα νέο σύστημα για την δημιουργία επαναστατικών ευκαιριών – το εναλλακτικό μάρκετινγκ. Το εναλλακτικό μάρκετινγκ συμπληρώνει το παραδοσιακό, προμηθεύοντας έναν εναλλακτικό τρόπο για την δημιουργία νέων φρέσκων ιδεών. Εκεί που το κάθετο μάρκετινγκ μας βοηθά να βρούμε τις αυξανόμενες μικρές υποομάδες, για τις οποίες ένα προϊόν μπορεί να έχει φτιαχτεί, το εναλλακτικό μάρκετινγκ κάνει τα άτομα της αγοράς να αναπτύξουν ένα ολοκαίνουργο προϊόν, που να βρίσκει ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Αντί να προσφέρουν στην αδυσώπητη αγορά μια ακόμη πάνα για τα νεογέννητα, για παράδειγμα, οι πάνες Pull Up σχεδιαστήκανε για τους ενήλικες.

Ο Kotler και ο Trias de Bes δίνουν πολυάριθμα παραδείγματα για το, πώς το εναλλακτικό μάρκετινγκ οδηγεί σε προϊόντα που πετυχαίνουν ακόμη και στον ανταγωνισμό και στην ομοιογένεια των προϊόντων. Αυτές οι πρωτοτυπίες συμπεριλαμβάνουν νέα προϊόντα όπως τα Cheerios με μέλι και φουντούκι, ή τα Δημητριακά σε ράβδους με γάλα, ή το Gillette Venus, ένα ξυραφάκι με πιο μεγάλη κεφαλή, φτιαγμένο ειδικά για τις καμπύλες της γυναίκας. Το εναλλακτικό μάρκετινγκ επίσης, περιλαμβάνει την χρήση των παλιών προϊόντων με έναν νέο τρόπο, όπως η προώθηση της Ασπιρίνης Bayer, σαν ένα προληπτικό για τις καρδιακές προσβολές. Οι νέες ιδέες του μάρκετινγκ που οδηγούν σε αυτά τα προϊόντα, είναι το άμεσο αποτέλεσμα των διαφορετικών δημιουργικών διαδικασιών, από ότι το αποτέλεσμα της ατελείωτης κάθετης διαίρεσης του χθες.

Αυτό το βιβλίο ορίζει το πλαίσιο και τη θεωρία του εναλλακτικού μάρκετινγκ, όπως επίσης και τη δημιουργία επαναστατικών ιδεών, που θα πετύχουν στην καταναλωτική αγορά, που είναι ήδη υπέρ-βομβαρδισμένη. Απομακρύνοντας τους περιορισμούς του παραδοσιακού μάρκετινγκ, ως έναν μηχανισμό για την δημιουργία νέων ιδεών, ο Kotler και ο Trias de Bes δείχνουν στους ανθρώπους της αγοράς, πώς να νικήσουν τις μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας και να αποκτήσουν τεράστια επιτυχία.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!