Οι κυρώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα

Συμβολή στην ερμηνεία των άρθρων 50-133 ΠΚ (Ν 4619/2019, όπως ισχύει με Ν 4637/2019, Ν 4855/2021 και Ν 4871/2021)
36.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
598851
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:406
Ημερομηνία Έκδοσης:28/02/2023
ISBN:9789606486401
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα από τα βασικά καινοτόμα σημεία του νέου ΠΚ αποτελεί αυτό της (ανα)διάρθρωσης των ποινικών κυρώσεων. Με το πεδίο αυτό ασχολείται και η δεύτερη έκδοση του βιβλίου. Η εξάντληση της πρώτης έκδοσης αλλά και οι αλλεπάλληλες νομοθετικές μεταβολές, ιδίως με τους νόμους 4855/2021 και 4871/2021 και οι συναφείς ερμηνευτικές δυσχέρειες υπαγόρευσαν την ανάγκη της έκδοσης αυτής.
Η νέα έκδοση επιχειρεί όχι μόνο να καταγράψει και να αναδείξει τις καινοτομίες που επήλθαν και τις τροποποιήσεις που ακολούθησαν, αλλά και να συμβάλλει ενεργά στην κατανόηση των ζητημάτων που αναφύονται μέσα από τη συστηματική ερμηνεία των επιμέρους διατάξεων. Ταυτόχρονα, ενσωματώνει τις θεωρητικές απόψεις και νομολογιακές θέσεις που στο μεταξύ καταγράφηκαν.
Και στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται όλες οι κύριες ποινές και τα νέα πλαίσια που διαμορφώνονται, ενώ ξεχωριστά κεφάλαια είναι αφιερωμένα στις παρεπόμενες ποινές, στα μέτρα ασφαλείας, τη δήμευση και την ποινική μεταχείριση των ανηλίκων. Επιπλέον παρατίθεται ξεχωριστή ανάλυση και ερμηνεία των άρθρων 79-81 ΠΚ για την επιμέτρηση των ποινών, των άρθρων 83-85 ΠΚ για τους λόγους μείωσης της ποινής, του άρθρου 82 Α ΠΚ για τους λόγους επαύξησης της ποινής, των άρθρων 94 επ. ΠΚ για τη συνολική ποινή σε περίπτωση συρροής και του άρθρου 104 Β ΠΚ για τη δικαστική έφεση της ποινής. Τέλος, αναπτύσσονται όλα τα ζητήματα γύρω από την ελαστικότητα κατά την έκτιση της ποινής μεταξύ των οποίων η αναστολή, η μετατροπή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, η κατ’ οίκον έκτιση και η απόλυση υπό όρο υπό το νέο νομοθετικό καθεστώς.
Το βιβλίο αυτό με τον ευσύνοπτο και κατανοητό λόγο και τη συστηματική διάρθρωση απευθύνεται ιδίως στους νομικούς της πράξης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους), με στόχο να επιτρέπει την ανάπτυξη ενός γόνιμου επιστημονικού διαλόγου στο πλαίσιο μιας διαρκώς μεταλλασσόμενης νομοθετικής διαδικασίας και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ερμηνευτικών δυσχερειών μέσα από πρακτικές προσεγγίσεις σε δυσνόητα θεωρητικά ζητήματα.
Ο χρόνος που μεσολάβησε από την πρώτη έκδοση σημαδεύτηκε από την απώλεια του Καθηγητή Στέφανου Παύλου, τα μέρη που ανέπτυξε, ωστόσο, ανανεώθηκαν και συμπληρώθηκαν με σεβασμό στο έργο του.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!