Στοιχεία ανοσολογίας

Γενικής και κτηνιατρικής
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 29.90
25.42
Τιμή Πρωτοπορίας
+
428814
Σελίδες:280
Ημερομηνία Έκδοσης:13/12/2016
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το βιβλιο αυτό, από την πρώτη του έκδοση το 1983, υπήρξε η μόνη πηγή ενημέρωσης στο γνωστικό αντικείμενο της κτηνιατρικής ανοσολογίας στην πατρίδα μας. Είχε πάντα ως φιλοδοξία να δίνει τις τρέχουσες βασικές γνώσεις ανοσολογίας στους φοιτητές που επέλεξαν να σπουδάσουν την Κτηνιατρική Επιστήμη.

Η παρούσα 6η έκδοση είναι περισσότερο ενημερωμένη και στοχεύει να δώσει τις νεότερες και πιο προχωρημένες γνώσεις ανοσολογίας στους φοιτητές μας και στους συναδέλφους κτηνιάτρους. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να περιληφθούν όχι μόνον οι πιο πρόσφατες, και εφαρμοσμένες γνώσεις γενικής ανοσολογίας, αλλά και ειδικότερες της ανοσολογίας των ζώων. Σε όλα τα κεφάλαια έγιναν προσθήκες ή αντικαταστάσεις και διορθώθηκαν όσα μικρολάθη των προηγούμενων εκδόσεων υπέπεσαν στην αντίληψη μας ή ευγενικά μας υποδείχθηκαν.

Εκτός από τις γενικές αρχές της ανοσολογίας, περιγράφεται συνοπτικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ο ρόλος των ποικίλων ανοσοαντιδράσεων του οργανισμού, τα της ανοσίας κατά των λοιμογόνων και παρασιτικών παραγόντων, αλλά και για τους τρόπους ανοσοπροφύλαξης κατά αυτών. Ο αναγνώστης θα ενημερωθεί για την ανοσία στις μεταμοσχεύσεις ή στον καρκίνο, για ανοσολογικές καταστάσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας, ωφέλιμες ή βλαπτικές για τον οργανισμό, όπως είναι οι αλλεργίες και οι άλλες υπερευαισθησίες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η ανοσοανοχή, οι ανοσοανεπάρκειες ή η ανοσοκαταστολή.

Όπου θεωρήθηκε σκόπιμο, περιγράφηκαν και στοιχεία ανοσολογίας του ανθρώπου, έστω και για εγκυκλοπαιδική ενημέρωση.
Συγγραφέας:
Κοπτόπουλος, Γεώργιος Σ.
Εκδότης:
Εκδόσεις Κυριακίδη
Σελίδες:
280
ISBN:
9789605991180
Ημερομηνία Έκδοσης:
13/12/2016

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!