Υπολογιστική Χημεία-Μοριακές Προσομοιώσεις

Θεωρίες, μέθοδοι και εφαρμογές
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 80.00
72.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
547183
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:1284
Ημερομηνία Έκδοσης:01/02/2021
ISBN:9789605833220
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το περιεχόμενο του συγγράμματος είναι οι θεωρίες υπολογισμού και οι μέθοδοι προσομοίωσης μοριακών συστημάτων, από τα απομονωμένα μόρια έως τα συστήματα των βιοπολυμερών. Απευθύνεται σε φιλομαθείς προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές που τους αφορούν οι κβαντομηχανικές θεωρίες και η εφαρμογή τους, καθώς και οι μέθοδοι προσομοίωσης της συμπυκνωμένης φάσης και η εφαρμογή τους, δίνοντας έμφαση στην υπολογιστική βιολογία, στη μοριακή βιοφυσική και στον υπολογιστικό σχεδιασμό φαρμάκων. Ώστε το σύγγραμμα θα είναι ενδιαφέρον για φοιτητές και επιστήμονες τμημάτων Χημείας, Φυσικής, Επιστήμης Υλικών, Χημικών Μηχανικών, Βιολογίας, Βιοχημείας, και των σχετικών ερευνητικών Ινστιτούτων.
Σκοπός της συγγραφής ήταν η δημιουργία ενός βιβλίου αναφοράς και όχι η διδασκαλία κβαντομηχανικής, στατιστικής μηχανικής, βιοφυσικής κ.λπ. Καταβλήθηκε η προσπάθεια το περιεχόμενο να είναι προσεγγίσιμο από ένα ευρύ κοινό γνωρίζοντας την έλλειψη εξοικείωσης πολλών επιστημόνων με τα μαθηματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι περιγραφικό αλλά περιλαμβάνει τον αναγκαίο μαθηματικό φορμαλισμό για την περιγραφή των διαφόρων θεωριών και μεθόδων. Σε κάθε κεφάλαιο δίνεται μεγάλος αριθμός βιβλιογραφικών παραπομπών.
Πάνω από 50 Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χημικοί, χημικοί μηχανικοί, φυσικοί, μαθηματικοί, βιολόγοι, με ερευνητικό αντικείμενο τις προσομοιώσεις ρευστών συστημάτων, την επιστήμη υλικών, την υπολογιστική βιοχημεία και βιοφυσική, τη στατιστική μηχανική, την υπολογιστική βιολογία και τον υπολογιστικό σχεδιασμό φαρμάκων κ.λπ, διάβασαν και έκαναν κριτική των κεφαλαίων του συγγράμματος.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!