Ερωτική Ανθολογία ποίησης. Από τον 18ο αιώνα έως τις μέρες μας ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 18.00
16.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
472114
Συγγραφέας: Κοκκίνης, Σπύρος
Εκδόσεις: Φιλιππότης
Σελίδες:288
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1985
ISBN:2220002952802

Περιγραφή

Είναι βέβαιο πως η ερωτική ποίηση καλύπτει ένα μεγάλο μέρος –αν όχι το μεγαλύτερο– της ποιητικής παραγωγής όλων των αιώνων της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτό έχει την εξήγησή του. Ο έρωτας είναι το πιο ανθρώπινο, το πιο ευγενικό, το πιο τρυφερό άνθος της καρδιάς που κυριαρχεί σ’ όλες τις κοινωνίες των ανθρώπων. Θα έλεγα πως ο Έρωτας –όπως και ο Άνθρωπος– είναι πάντα της μόδας.
Ας θεωρηθεί, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια σαν μια αφορμή για αναπόληση και ρεμβασμό, για νοσταλγία και μελαγχολία. Ένα αντίρροπο στο σκοτεινό μέλλον της ευτυχίας του ανθρώπου.
Στη συναγωγή που παρουσιάζεται εδώ με τίτλο «Ερωτική Ανθολογία» έγινε προσπάθεια να ανθολογηθούν τα ωραιότερα νεοελληνικά ερωτικά τραγούδια από τον 18ο αιώνα έως τις μέρες μας. Η έκταση των κειμένων δεν σημαίνει και αξιολόγηση των ποιητών. Το βιβλίο αυτό «Ανθολογία» είναι και όχι Ιστορία της Ποίησης.
Τέλος, για ευκολία του χρήστη, προτιμήθηκε η αλφαβητική κατάταξη των ποιητών, ενώ στο τέλος του έργου τα δυο ευρετήρια, αλφαβητικό και χρονολογικό, γίνονται ένας ακόμα οδηγός του αναγνώστη.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!