Στοιχεία οδοποιίας

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 61.15
45.86
Τιμή Πρωτοπορίας
+
93197
Συγγραφέας: Κοφίτσας, Ιωάννης
Εκδόσεις: Ίων
Σελίδες:941
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2004
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Βασική προσπάθεια αυτού του βιβλίου είναι η πρόθεση να αναφερθεί με απλά λόγια στη μελέτη και κατασκευή μιας οδού, έχοντας υπόψη ότι ένα οδικό δίκτυο δεν αντιμετωπίζεται, πια, μόνο ως πρόβλημα μεταφοράς ανθρώπων ή αγαθών, αλλά επεκτείνεται και στις επιπτώσεις από την ύπαρξη και λειτουργία του στο ευρύτερο περιβάλλον.
Οι θεωρητικές γνώσεις που παρουσιάζονται, έχουν ως σκοπό τη μελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν το σχεδιασμό της οδού και των προβλημάτων που παρουσιάζονται από την κυκλοφορία των οχημάτων και από τη συμπεριφορά των οδηγών. Οι οδηγίες για την πρακτική εφαρμογή, αναφέρονται σε κανονισμούς, πίνακες υπολογισμών, διαγράμματα και σε διάφορες εφαρμογές. Επειδή, πρακτικά, η μελέτη οδού προϋποθέτει και καλή γνώση της επιστήμης της Τοπογραφίας, στο βιβλίο αναφέρονται ορισμένες βασικές έννοιές της.
Εκτός της Ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας που χρησιμοποιήθηκε, στο βιβλίο παρουσιάζονται οι ισχύοντες Ελληνικοί Κανονισμοί για τη γεωμετρική χάραξη της οδού, οι Κανονισμοί διαφόρων χωρών της Ευρώπης, οι Κανονισμοί των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς και κάποια σύγκριση των τιμών τους.
Επίσης αναφέρονται ορισμένες προτάσεις δύο εργασιών (Ερευνητικό Πρόγραμμα Ε.Μ.Π - Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., "Συμβολή για το Γεωμετρικό Σχεδιασμό Υπεραστικών Οδών", Γ. Κανελλαΐδης και συνεργάτες και "Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων", μελέτη "ΝΑΜΑ" Α.Ε., Β. Ψαριανός και συνεργάτες).
Τελειώνοντας, εκφράζεται η ευχή ότι κάθε οδοποιϊός δεν πρέπει να ξεχνάει ότι, η Οδοποιΐα δεν είναι μόνο Τεχνική αλλά και Τέχνη και ότι η οδός δεν γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι μόνο ως τεχνικό πρόβλημα, αλλά και ως αισθητική οντότητα.
Συγγραφέας:
Κοφίτσας, Ιωάννης
Εκδότης:
Ίων
Σελίδες:
941
ISBN:
9789604111855
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2004

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική