Μηχανική I

Δεύτερη ελληνική έκδοση του πρώτου τόμου της σειράς πανεπιστημιακής Φυσικής του Berkeley, από ομάδα καθηγητών του Τομέα Φυσικής
Έκπτωση
15%
93796
Συγγραφείς: Kittel, C. , Knight, W. D. , Ruderman, M. A.
Σελίδες:490
Επιμελητής:Χριστοδουλίδης, Κώστας
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2000


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

H Mηχανική απευθύνεται σε φοιτητές θετικών επιστημών και σπουδαστές Πολυτεχνείων.

Oι γνώσεις Φυσικής και Μαθηματικών που απαιτούνται για την κατανόηση του βιβλίου είναι αυτές του Λυκείου, τα δε μαθηματικά εργαλεία αναπτύσσονται στο βαθμό που χρειάζεται, συμπληρώνοντας έτσι την παράλληλη διδασκαλία των Μαθηματικών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πολλά σχήματα, που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που εξετάζονται, καθώς και πολλά παραδείγματα και προβλήματα, που καλύπτουν εφαρμογές από τη Φυσική και θέματα από την Αστροφυσική και τη Χημεία.

Aναπτύσσει επίσης συστηματικά τη Θεωρία της Σχετικότητας, στην οποία είναι αφιερωμένο το ένα τρίτο περίπου της ύλης. Παρουσιάζει θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος στις Iστορικές Σημειώσεις, ενώ στο τέλος των κεφαλαίων υπάρχει υλικό, με τη μορφή συμπληρωμάτων, που απευθύνεται σε πιο προχωρημένους αναγνώστες.
Η Μηχανική είναι ένα βιβλίο που αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα για τους φοιτητές και για όσους μελετούν τις θετικές επιστήμες σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Συγγραφέας:
Kittel, C.Knight, W. D.Ruderman, M. A.
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Σελίδες:
490
ISBN:
9789602545317
Επιμελητής:
Χριστοδουλίδης, Κώστας
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2000

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική