Χίτλερ 1889-1936 Ύβρις

94090
Συγγραφέας: Κέρσοου, Ίαν
Εκδόσεις: Scripta
Σελίδες:937
Επιμελητής:Λυκιαρδόπουλος, Γεράσιμος
Μεταφραστής:Ροζάνης, Στέφανος, Λυκιαρδόπουλος, Γεράσιμος
Ημερομηνία Έκδοσης:01/05/2000
ISBN:9789607909251


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Με το βιβλίο του, "Χίτλερ 1889-1936: Ύβρις" ο Ίαν Κέρσο μας βοηθά -όσο κανείς άλλος έως τώρα- να κατανοήσουμε βαθιά την προσωπικότητα του Χίτλερ και τις καταστροφικές συνέπειες των γεγονότων που έδωσαν την ευκαιρία σε ένα ιδιόρρυθμο και αντιδραστικό άτομο να αναρριχηθεί, από ένα βιεννέζικο φτηνό κατάλυμα, στην ηγεσία μιας από τις πλέον πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης.
Με εξαιρετική ικανότητα και ζωντάνια και με ένα τεράστιο εύρος πηγών, η παρούσα βιογραφία αναπλάθει έναν κόσμο, ο οποίος αρχικώς εμπόδισε, αλλά κατόπιν αγκάλιασε και ανάθρεψε τον νεαρό Χίτλερ -από τις ρίζες του στην επαρχία της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων έως την προπολεμική Βιέννη, από το χωνευτήρι του Μεγάλου Πολέμου έως το εχέπικρο πολιτικό περιβάλλον της Βαυαρίας του 1920.
Η φαινομενικά αξιοθρήνητη φαντασία του Χίτλερ ότι ήταν ο σωτήρας της Γερμανίας, μεταφέρεται με αξιοθαύμαστο τρόπο από τον Κέρσο, που εξηγεί τις αιτίες για τις οποίες ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του γερμανικού λαού λάτρεψε τον Χίτλερ, συνεργάστηκε μαζί του ή ένιωσε αδύναμο να του αντισταθεί. Οι ελίτ της Γερμανίας, παρ όλες τις ευκαιρίες που είχαν να εμποδίσουν την άνοδό του, έσφαλαν συχνά στις εκτιμήσεις τους για το θηρίο μέχρις ότου ήταν πολύ αργά.
Ο ανά χείρας τόμος τελειώνει με την εισβολή της Ρηνανία το 1936. Μ αυτό το απίθανο πραξικόπημα ο Χίτλερ κατάφερε να κυριαρχήσει επί του λαού και του στρατού της Γερμανίας. Καταμετρώντας τους καταπληκτικούς θριάμβους του ήταν απόλυτα πεπεισμένος για τη λατρεία του λαού στο πρόσωπό του. Τώρα μπορούσε να καταφέρει τα πάντα. Κρατώντας γερά -και με τη θέλησή της- ακινητοποιημένη τη Γερμανία στρέφει τα μάτια του στον ευρύτερο κόσμο.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Πρόλογος
Ευχαριστίες
Σκέψεις για τον Χίτλερ
1 Φαντασίωση και αποτυχία
2 Η απόρριψη
3 Ενθουσιασμός και πικρία
4 Ανακαλύπτοντας ένα ταλέντο
5 Ο ταραξίας των μπιραριών
6 Ο «τυμπανιστής»
7 Η εμφάνιση του ηγέτη
8 Η κυριαρχία πάνω στο κίνημα
9 Η εντυπωσιακή άνοδος
10 «Φυτεμένος» στην εξουσία
11 Η δημιουργία του δικτάτορα
12 Η ολοκλήρωτική εξασφάλιση της εξουσίας
13 Δουλεύοντας στη γραμμή του Φύρερ
Συντομογραφίες
Σημειώσεις και σχόλια
Επιλεγμένη βιβλιογραφία
Ευρετήριο

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!