Η ενδυμασία στην αρχαία κωμωδία

Εξέλιξη, κωμική χρήση, και σκηνική λειτουργία. Μια χαρακτηρολογική προσέγγιση
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 28.00
25.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
520353
Εκδόσεις: Γρηγόρης
Σελίδες:542
Ημερομηνία Έκδοσης:21/1/2020
Θέμα:Θέατρο
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εκτενή μελέτη ποικίλων όψεων της θεατρικής ενδυμασίας. Κύριο θέμα του είναι η ιστορική εξέλιξη της αμφίεσης των κωμικών υποκριτών από τον 5ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ., καθώς και η λειτουργία της ενδυμασίας στη σκηνική παρουσίαση των τυπικών χαρακτήρων της αρχαίας κωμωδίας.

Στο πρώτο μέρος αναλύονται η μεταμφίεση και ο ρόλος της στη δημιουργία ενός «θεάτρου μέσα στο θέατρο». Στο δεύτερο μέρος η έρευνα εστιάζεται στη διαχρονική σκηνική εμφάνιση κωμικών τύπων, όπως των διανοουμένων, του αγροίκου, του καυχησιάρη στρατιώτη, του βαρβάρου κ.ά., προκειμένου να αναδειχθούν πιθανές μεταβολές στο είδος των ενδυμάτων ή προσωπείων.

Το σκηνικό «λεξιλόγιο» των ποιητών για κάθε κωμικό χαρακτήρα ερευνάται μέσα από έργα του Αριστοφάνη, του Μενάνδρου και άλλων ποιητών, καθώς και από ένα ευρύ αρχαιολογικό υλικό που περιλαμβάνει αγγειογραφίες, πήλινα ειδώλια και ψηφιδωτά. Το βιβλίο διανθίζεται με εικονογραφικό υλικό από παραστάσεις κωμωδιών που διευκολύνουν την πρόσληψη του αναγνώστη.
Συγγραφέας:
Κεραμάρη, Ευαγγελία Γ.
Εκδότης:
Γρηγόρης
Σελίδες:
542
ISBN:
9789606122743
Ημερομηνία Έκδοσης:
21/1/2020

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική