Μυολογία των ασκήσεων δύναμης

Έκπτωση
20%
218813
Εκδόσεις: Σάλτο
Σελίδες:122
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2002


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Οι ασκήσεις δύναμης, όπως περιγράφονται και αναλύονται από τη σκοπιά της μυικής λειτουργίας και δράσης, αποτελούν το θέμα του νέου αθλητικού βιβλίου "Μυολογία των Ασκήσεων Δύναμης".
Οι συγγραφείς, επικεντρώνονται αρχικά σε θεωρητικά στοιχεία και αρχές της προπόνησης δύναμης με συμπυκνωμένες και σαφείς οδηγίες για την ανάπτυξη της ικανότητας σε παιδιά, γυναίκες, άτομα τρίτης ηλικίας και αθλητές.


Το κύριο μέρος του βιβλίου αφορά τις ασκήσεις δύναμης, παρουσιάζονται δηλαδή μονοαρθρικές και πολυαρθρικές ασκήσεις με βάρη, στα μηχανήματα δύναμης ή μόνο με το βάρος του σώματος. Έγχρωμες ζωγραφιές, που παραπέμπουν και συναγωνίζονται εγχειρίδια ανατομικής, αναδεικνύουν σε κάθε άσκηση τους πρωταγωνιστές και συναγωνιστές μυς της κίνησης. Μολονότι οι ζωγραφιές έχουν τον πρώτο λόγο, στα κείμενα αναπτύσσονται η τεχνική της εκτέλεσης, η ενδεδειγμένη αναπνοή, οι εκάστοτε παραλλαγές της κίνησης ενώ συγχρόνως εντοπίζονται οι μύες που ενεργούν κύρια ή βοηθητικά στις κινήσεις. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συγγραφείς τον πρόλογο "ο σκοπός μας περιορίστηκε στο να χτίσουμε μια βατή γέφυρα που ενώνει τις απαραίτητες γνώσεις ανατομίας και κινησιολογίας με τις ασκήσεις δύναμης".


Η έκδοση είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και επιμελημένη. Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την προπόνηση δύναμης ως αθλητές, προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής ή απλά στους "θαμώνες" των γυμναστηρίων και των χώρων άθλησης οι οποίοι αναζητούν να γνωρίσουν μία άλλη πτυχή στην ανάπτυξη της εν λόγω φυσικής ικανότητας.
Συγγραφέας:
Κέλλης, ΣπύροςΜουρατίδου, Μαρίνα
Εκδότης:
Σάλτο
Σελίδες:
122
ISBN:
9789602781159
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2002

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!