Ξύλινες κατασκευές

Ένα εγχειρίδιο για το σχεδιασμό και την κατασκευή των ξύλινων κατασκευών Σχήματα: 138 - Πίνακες: 74
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 26.62
22.63
Τιμή Πρωτοπορίας
+
121075
Σελίδες:350
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2000
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το βιβλίο διαιρείται σε τέσσερα μέρη που καλύπτουν το ξύλο ως δομικό υλικό, το σχεδιασμό των ξύλινων κατασκευών, τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις σεισμικές βλάβες και τις επισκευές/ενισχύσεις των ξύλινων κατασκευών, το σχεδιασμό έναντι πυρκαγιάς, τις ξυλοσύμμικτες (ξύλο-σκυρόδεμα) κατασκευές.

Στο μέρος 1 εξετάζονται: η δομή του ξύλου, τα χαρακτηριστικά και η ταξινόμηση των ειδών των δέντρων, η επιρροή του ποσοστού υγρασίας στις παραμορφώσεις και τη μηχανική συμπεριφορά του ξύλου. Οι φυσικές ιδιότητες του ξύλου. Ανισοτροπία, αντοχές και μέτρα ελαστικότητας στις διαφορετικές γωνίες ως προς τις ίνες. Το φαινόμενο κλίμακας. Η ερπυστική συμπεριφορά και ο αντίστοιχος σχεδιασμός. Η διάρκεια της φορτίσεως. Η παραγωγή της δομικής ξυλείας και των προϊόντων ξύλου, η ταξινόμηση της δομικής ξυλείας σε κατηγορίες αντοχών σύμφωνα
με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το ξύλο και η θερμότητα. Η ανθεκτικότητα σε διάρκεια.

Στο μέρος 2 καλύπτονται: η μέθοδος των επιμέρους συντελεστών ασφαλείας και ο σχεδιασμός στις οριακές καταστάσεις. Η δειγματοληψία και γενικοί όροι για τις δοκιμές φυσικών και μηχανικών ιδιοτήτων του ξύλου.
Ο σχεδιασμός σύμφωνα με τον EC 5 για διάφορες εντάσεις και δομικά στοιχεία. Ο υπολογισμός των παραμορφώσεων και των ταλαντώσεων. Ο σχεδιασμός των συνδέσεων με συνδέσμους τύπου βλήτρου (ήλοι, συνδετήρες, βίδες, βλήτρα, γόμφοι) και ηλοφόρες πλάκες. Κόλλες και συγκολλήσεις.

Στο μέρος 3 εξετάζονται: η σεισμική συμπεριφορά των ξύλινων κατασκευών, οι βάσεις του αντισεισμικού σχεδιασμού, η καταγραφή και η αποτίμηση των σεισμικών βλαβών, οι αρχές του ανασχεδιασμού, οι μέθοδοι επισκευών και ενισχύσεων των βλαβών και ο σχεδιασμός έναντι πυρκαγιάς.

Στο μέρος 4 εξετάζονται οι ξυλοσύμμικτες κατασκευές και παρουσιάζεται μια μέθοδος σχεδιασμού ξυλοσύμμικτων φορέων.
Συγγραφέας:
Κατσαραγάκης, Ελισαίος
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Σελίδες:
350
ISBN:
9789602545560
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2000

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!