Μισθώσεις Ιδίως υπό το πρίσμα της υγειονομικής κρίσης Νο 1

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 34.00
30.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
566055
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η πανδημική διάσταση της νόσου Covid-19 υπήρξε καθοριστική για τη μετάβαση προσώπων και κρατών σε μια νέα, καθολικά ψηφιοποιημένη εποχή, θέτοντας σε υπερσύγχρονη βάση τις κοινωνικοοικονομικές σχέσεις, τον τρόπο παροχής εργασίας, την εκπαίδευση και κυρίως τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων. Όταν ματαιώθηκε, λόγω κορωνοϊού, η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τις 8.5.2020, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έκδοση του διεπιστημονικού περιοδικού Επιθεώρηση Ακινήτων, δεν πτοηθήκαμε· αντιθέτως, θέσαμε αυτή τη φορά στο επίκεντρο της επιστημονικής εκδήλωσης την ίδια την επίδραση της πανδημίας στις έννομες σχέσεις.

Έτσι, η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα της Επιθεώρησης Ακινήτων πραγματοποιήθηκε στις 19.2.2021 με θέμα: «Μισθώσεις· ιδίως υπό το πρίσμα της υγειονομικής κρίσης» και προϊόν αυτής της εκδήλωσης είναι ο παρόν τόμος. Εκλεκτοί εισηγητές (κατά τη σειρά παρουσίασης), ήτοι η πρωτοδίκης Ηρακλείου Κρήτης και διδάκτορας νομικής κ. Μαρία Περτσελάκη, ο επίκουρος καθηγητής Αστικού Δικαίου στο Α.Π.Θ. κ. Ευριπίδης Ρίζος, ο δικηγόρος Βόλου και διδάκτορας νομικής κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου, η πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Καραΐνδρου, ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Κατράς και ο δικηγόρος, αντιπρόεδρος Δ.Σ.Θ. και διδάκτορας νομικής κ. Στυλιανός Μαυρίδης, εστιάζουν καταρχήν στην επίδραση της νόσου στο πεδίο των αδικοπραξιών και στη συνέχεια ιδίως στις μισθώσεις, διατρέχοντας πτυχές της προβληματικής σε επίπεδο ουσιαστικού, δικονομικού και δημοσιονομικού δικαίου.

Η εξάντληση της πρώτης έκδοσης εντός ολίγων μηνών οδήγησε στην παρούσα δεύτερη, επαυξημένη έκδοση, στην οποία περιλαμβάνονται νέες μελέτες και εντελώς πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!