Η γραφειοκρατική κοινωνία Ι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Οι παραγωγικές σχέσεις στη Ρωσία
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 18.00
16.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
492550
Εκδόσεις: Ύψιλον
Σελίδες:322
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1985
Από το 1949 ως το 1965, το περιοδικό «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» υπήρξε η μοναδική έκδοση στη Γαλλία και άλλου, που ακολούθησε μια πρωτότυπη σκέψη και ανάλυση για την επανάσταση στον σύγχρονο κόσμο.
Κύριος συνεργάτης τού περιοδικού, και ένα από τα ιδρυτικά του μέλη, ήταν ο Κορνήλιος Καστοριάδης. Τα κείμενά του που συγκεντρώνονται σ’ αυτήν την έκδοση έχουν τα περισσότερα δημοσιευτεί στο περιοδικό, αλλά υπάρχουν και πολλά που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.
Είναι σκέψεις και προβληματισμός πού συνέβαλαν στην μορφοποίηση των ιδεών που σήμερα έχουν γίνει το σημείο εκκίνησης για την επαναστατική σκέψη και πρακτική.

Ξεσκέπασαν τη φύση τής γραφειοκρατίας, σοσιαλιστικής ή μη, ως νέου κυρίαρχου και εκμεταλλευτικού στρώματος καθόρισαν τους επαναστατικούς στόχους, όπως η κατάργηση κάθε ιεραρχίας, η απόλυτη ισότητα όλων των εισοδημάτων, η επέκταση της επαναστατικής προβληματικής σ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής έκφρασης και πρώτα απ’ όλα στην καθημερινή ζωή και πραγματικότητα.
Αυτές είναι μερικές απ’ τις ιδέες, οι όποιες αν κατανοηθούν σε όλο το δυναμικό τους, οδηγούν σε μια κριτική επανεξέταση της μαρξιστικής φιλοσοφίας και οικονομίας και σε μια νέα θεώρηση του κοινωνικο-ιστορικού προβληματισμού, ως πεδίου της φαντασιακής δημιουργίας.
Ο Κορνήλιος Καστοριάδης με την «Γραφειοκρατική Κοινωνία» μας δίνει μια νέα προοπτική ανάλυσης για την επαναστατική σκέψη, που σήμερα έχει τελματωθεί ανάμεσα σε δογματικές και ρεφορμιστικές φόρμες που χτίζουν μοντέλα κοινωνιών μακριά και έξω από κάθε μορφή επανάστασης, και βάζει τα θεμέλια για να προχωρήσουμε στην επαναστατική ουσία.
Συγγραφέας:
Καστοριάδης, Κορνήλιος
Εκδότης:
Ύψιλον
Σελίδες:
322
ISBN:
2220006900168
Μεταφραστής:
Παπαδοπούλου, Έφη
Ημερομηνία Έκδοσης:
01/01/1985

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!