Τριακόσιες είκοσι πέντε συλλογές παροιμιών

Από την Ελλάδα και την Κύπρο
Έκπτωση
37%
Τιμή Εκδότη: 20.00
12.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
480192
Συγγραφέας: Καψάλης, Γεώργιος Δ.
Εκδόσεις: Gutenberg
Σελίδες:446
Επιμελητής:Μαμάης, Γιάννης, Ράμμου, Μαρία
Ημερομηνία Έκδοσης:10/7/2018
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Οι παροιμίες εκφράζουν την ψυχή και τα συναισθήματα του λαού μας. Οι παροιμίες εκφράζουν τη σκέψη και τη σοφία του λαού μας, τα βιώματά του, τον κόσμο της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον κόσμο της μεγάλης πατρίδας του και της χώρας ολόκληρης. Οι παροιμίες εκφράζουν την ψυχοσύνθεση του λαού μας, δένονται στενά με τον τρόπο της καθημερινής ζωής του, με τις ιδιαίτερες ασχολίες του, με τη γλώσσα και τον πολιτισμό του.
Στη μελέτη αυτή παρουσιάζονται συνολικά τριακόσιες είκοσι πέντε συλλογές παροιμιών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Απαιτήθηκε μία πολύχρονη και εκτεταμένη έρευνα σε συνεργασία με τοπικούς μελετητές και ανθρώπους του πνεύματος, ώστε να εντοπίσουμε και στη συνέχεια να αξιοποιήσουμε το σύνολο αυτών των συλλογών.
Παρουσιάζουμε τις συλλογές από την Ελλάδα και την Κύπρο σε ενιαία αλφαβητική σειρά, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τους εθνικούς, γλωσσικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που μας συνδέουν διαχρονικά. Επίσης, παρουσιάζουμε την ταυτότητα κάθε συλλογής, τα βασικά χαρακτηριστικά της, τα ιδιαίτερα γνωρίσματα που εμφανίζει και ασφαλώς τη γλωσσική μορφή της. Η παρουσίαση συνοδεύεται και από τα αντίστοιχα σχόλια που υπάρχουν στο κείμενο της κάθε συλλογής.
Συγγραφέας:
Καψάλης, Γεώργιος Δ.
Εκδότης:
Gutenberg
Σελίδες:
446
ISBN:
9789600119534
Επιμελητής:
Μαμάης, Γιάννης, Ράμμου, Μαρία
Ημερομηνία Έκδοσης:
10/7/2018

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική