Ανθρωπολογία

από πραγματολογική άποψη
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 19.61
17.65
Τιμή Πρωτοπορίας
+
526937
Συγγραφέας: Καντ, Ιμμάνουελ
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:316
Ημερομηνία Έκδοσης:28/5/2020
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Καντ που εκδόθηκε με επιμέλεια του ιδίου (1798) και περιλαμβάνει τις αντίστοιχες πανεπιστημιακές του παραδόσεις (1772 - 1796).
Η πραγματολογική Ανθρωπολογία επιδιώκει τη γνώση του ανθρώπου ως πολίτη του κόσμου. Το πεδίο της επομένως είναι αυτό των ανθρώπινων δεξιοτήτων και των μορφών συμπεριφοράς και δράσης με τις οποίες ο άνθρωπος διαμορφώνει ως ελεύθερο ον τον εαυτό του, ορίζοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο των σχέσεων του με τους άλλους.
Καλύπτοντας το κενό που δημιουργήθηκε μετά την ανασκευή της ορθολογικής ψυχολογίας και την απόρριψη της επιστημονικής εγκυρότητας της εμπειρικής ψυχολογίας, η Ανθρωπολογία διαρθρώνεται εν πολλοίς (ιδίως με την υποδιαίρεση του πρώτου μέρους σε τρία Βιβλία) σε αντιστοιχία με τις τρεις Κριτικές, στις οποίες ανατρέχει διαρκώς για τη φιλοσοφική θεμελίωση των πορισμάτων της, επιβεβαιώνοντας την οργανική της ένταξη στο σύστημα της κριτικής φιλοσοφίας.
Ανιχνεύοντας τη δυνατότητα μετάβασης από τη φυσική αναγκαιότητα στον αυτοπροσδιορισμό της βούλησης στη δράση του ανθρώπου ως ιστορικού υποκειμένου, η Ανθρωπολογία εντάσσεται στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της ενότητας της υπερβατολογικής φιλοσοφίας, προπαρασκευάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για τη γένεση των ανθρωπιστικών επιστημών.
Συγγραφέας:
Καντ, Ιμμάνουελ
Εκδότης:
Παπαζήσης
Σελίδες:
316
ISBN:
9789600235890
Μεταφραστής:
Τασάκος, Χάρης
Ημερομηνία Έκδοσης:
28/5/2020

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική