Τέχνη στην εκπαίδευση - Εκπαίδευση στην τέχνη

Έκπτωση
30%
342712
Εκδόσεις: Νήσος
Σελίδες:148
Επιμελητής:Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Α., Τσαφταρίδης, Νικόλας
Ημερομηνία Έκδοσης:1/5/2010


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Ο τίτλος του βιβλίου υπονοεί την ύπαρξη μιας διπλής σύνδεσης. Από τη μια έχουμε το ρόλο της τέχνης στην εκπαίδευση και στη ζωή των παιδιών και από την άλλη, την εκπαίδευση των ειδικών. Από τη μια βρίσκεται η τέχνη ως μέσο προσωπικής και αυθόρμητης έκφρασης και από την άλλη, η τέχνη ως ιδιαίτερο κοινωνικοπολιτισμικό πεδίο.
Ο τόμος πραγματεύεται την καλλιτεχνική πράξη ως μια δυναμική και διαρκώς εξελισσόμενη διαδικασία προσωπικής δημιουργίας. Η διαδικασία αυτή εμφορείται από τη διάθεση ανάπτυξης μιας προσωπικής ματιάς με βάση υλικά, εργαλεία, μεθόδους, στάσεις και σκέψεις, τα οποία έχουν αναπτύξει διαφορετικές καλλιτεχνικές παραδόσεις.
Στο βιβλίο λοιπόν αυτό, οι εικαστικές τέχνες, η μουσική, η προφορική αφήγηση, το κουκλοθέατρο και ο κινηματογράφος προσεγγίζονται ως καλλιτεχνικές πρακτικές οι οποίες ζητούν να οικοδομήσουν τη σχέση τους με τα παιδιά, με βάση την πεποίθηση ότι αντικείμενο της τέχνης δεν είναι τελικά τίποτε άλλο παρά η διερεύνηση και η αποθέωση της ελευθερίας της ανθρώπινης συνείδησης.
Συγγραφέας:
Meschke, MichaelSwanwick, KeithΒλάχου, Κ.Θεοδωρίδης, ΜένηςΚανατσούλη, Μένη Δ.Κούβου, ΟυρανίαΠαρούση, ΑντιγόνηΤσαφταρίδης, Νικόλας
Εκδότης:
Νήσος
Σελίδες:
148
ISBN:
9789608392878
Επιμελητής:
Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Α., Τσαφταρίδης, Νικόλας
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/5/2010

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική