Καμικάζι

Ο θεϊκός άνεμος
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 9.00
7.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
361120
Συγγραφέας: Παπαθανάσης, Ηλίας
Εκδόσεις: Περισκόπιο
Σελίδες:114
Ημερομηνία Έκδοσης:05/06/2012
ISBN:9789608345744
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Tον Αύγουστο του 1281 ο κινεζο-μογγολικός στόλος του αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν ετοιμαζόταν να εισβάλει στα νησιά του Ιαπωνικού Αρχιπελάγους. Ξαφνικά μια αιφνιδιαστική τοπική θύελλα τον διέλυσε και έσωσε την Ιαπωνία από τους εισβολείς. Οι Ιάπωνες ευγνωμονώντας τον Ισε, τον θεό του ανέμου, ονόμασαν προς τιμή του την ξαφνική αυτή θύελλα "καμικάζι".

Tους τελευταίους μήνες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η λέξη "καμικάζι" επανεμφανίστηκε. Ετσι αποκλήθηκαν τα ειδικά αεροπορικά σώματα επιθέσεων αυτοκτονίας, που απαρτίζονταν ως επί το πλείστον από νεαρούς και άπειρους πιλότους -οι οποίοι όμως διέθεταν μεγάλη ψυχική αντοχή και θάρρος. Αυτοί θα προσπαθούσαν να σώσουν για μια ακόμη φορά την Ιαπωνία. Οι επιθέσεις των καμικάζι προκάλεσαν μεγάλες απώλειες και σοβαρό ψυχικό κλονισμό στους Αμερικανούς, καθώς και ανησυχία για τη διαφαινόμενη παράταση του πολέμου. Ωστόσο η τεράστια υπεροχή των ΗΠΑ σε αριθμούς και μέσα αποδείχθηκε καταλυτική.

Στο βιβλίο προβάλλεται η αναγκαιότητα της ιστορικής επανεξέτασης του φαινομένου των καμικάζι και αποκαλύπτεται η στρατιωτική λογική αυτών των, εκ πρώτης όψεως "τρελών", επιθέσεων. Ακόμη αναδεικνύονται τα κίνητρα και οι ιδιαίτερες αντιλήψεις των καμικάζι, ανατρέποντας την καθιερωμένη αντίληψη περί αυτοκτονικών επιθέσεων μερικών φανατικών. Η δράση των Ιαπώνων καμικάζι συγκαταλέγεται μεταξύ των συγκλονιστικότερων περιστατικών της παγκόσμιας πολεμικής ιστορίαςκαι δείχνει το σημείο στο οποίο είναι διατεθειμένοι να φθάσουν οι άνθρωποι, μεμονωμένα και ως κοινωνίες, προκειμένου να υπερασπιστούν τον τρόπο ζωής τους και όποιο άλλο συλλογικό ή ατομικό αγαθό θεωρούν πολύτιμο.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!