Γερμανοελληνικό λεξικό νομικής ορολογίας ΙΙ

Τόμος δεύτερος L-Z
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 88.00
74.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
146265
Συγγραφέας: Καϊσης, Αθανάσιος
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:1365
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2002
ISBN:9789603016304
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στις 2.371 σελίδες του ολοκληρωμένου δίτομου λεξικού, περιλαμβάνεται η βασική ορολογία όλων σχεδόν των κλάδων της Νομικής Επιστήμης καθώς και πληθώρα όρων των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Ξεπερνά έτσι τον αμιγώς νομικό χώρο και αποκτά ευρύτερη διάσταση και χρησιμότητα καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό της ελληνικής λεξικογραφίας στον τομέα αυτό.

Το λεξικό αποτελεί τον καρπό πολύχρονης ερευνητικής δουλειάς του κ. Καϊση. Αυτό αποδεικνύεται από την πρωτοτυπία μεγάλου μέρους της ορολογίας που για πρώτη φορά αποθησαυρίζεται λεξικογραφικά, αλλά και από το γεγονός ότι ο συγγραφέας του δεν αρκείται στην απλή καταγραφή των λημμάτων και της ερμηνείας τους, αλλά τεκμηριώνει και διασφαλίζει τους όρους με παραπομπές στις διατάξεις των νόμων και στους συγγραφείς. Τέλος εντάσσει τα λήμματα σε φράσεις που δείχνουν τη λειτουργία και τις διαφορετικές σημασίες τους στο γραπτό λόγο.

Πρόκειται για μία διεισδυτική και ιδιαίτερα αξιόπιστη επιστημονική εργασία, πολύτιμη για όποιον θέλει να μελετήσει ή να μεταφράσει γερμανικά νομικά, οικονομικά ή παρεμφερή κείμενα, ιδίως θεωρητικών επιστημών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!