Το Νόημα του Έρωτα

Η επαναστατική νέα επιστήμη των ρομαντικών σχέσεων
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.00
10.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
449111
Συγγραφέας: Johnson, Sue
Εκδόσεις: Gutenberg
Σελίδες:357
Επιμελητής:Βεντούρα, Ρίτα
Μεταφραστής:Κουλεντιανού, Μαργαρίτα
Ημερομηνία Έκδοσης:25/11/2016
ISBN:9789600118254
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μετά το επιτυχημένο Κράτα με σφιχτά, η δρ Sue Johnson με το νέο βιβλίο της, Το νόημα του έρωτα, μας μυεί σε μια επαναστατική νέα αντίληψη για τον έρωτα, μια οπτική που είναι αισιόδοξη και πρακτική. Θεμελιωμένη στην επιστήμη, αυτή η προσέγγιση μας αποκαλύπτει ότι ο έρωτας είναι ζωτικής σημασίας για μας, είναι κατ? εξοχήν λογικός και κατανοητός. Με λίγα λόγια, ο έρωτας «έχει νόημα». Η δρ Johnson, μέσα από μακροχρόνιες πρωτοποριακές έρευνες, μας λέει πως ένας ερωτικός δεσμός μοιάζει πολύ με τον δεσμό μητέρας - παιδιού και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με ένα αρχέγονο ένστικτό μας: την έντονη ανάγκη μας για σύνδεση.
Η αγάπη είναι σοφή, μας λέει η συγγραφέας. Είναι ένα από τα υλικά για τη συνταγή της επιβίωσης και της καλής υγείας, της ευτυχίας αλλά και της νεότητας. Μια σχέση αγάπης είναι το κλειδί για τη δημιουργία οικογενειών που διδάσκουν στα παιδιά τους τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διατήρηση μιας πολιτισμένης κοινωνίας: εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση, συνεργασία. Η δρ Sue Johnson, που δημιούργησε το μοντέλο της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας ή μοντέλο EFT, μας εξηγεί πώς να καλλιεργήσουμε την ικανότητα να δομούμε μακροχρόνιες συναισθηματικές σχέσεις.
Το νόημα του έρωτα προτείνει τρεις στρατηγικές για τον χειρισμό των συναισθηματικών αναγκών και φόβων μας και μας προσφέρει μια νέα οπτική για το σεξ και τη συναισθηματική δέσμευση, καθώς και πρακτικές, εύχρηστες συμβουλές για να χτίσουμε με ασφάλεια και εμπιστοσύνη υγιείς σχέσεις αγάπης.

Κριτικές

Το βιβλίο είναι εξαιρετικό! Δίνει στον αναγνώστη με απλό, εύληπτο τρόπο τις πρόσφατες θεωρητικές κατευθύνσεις της ψυχολογίας γύρω από τα θέματα του έρωτα, της συναισθηματικής δέσμευσης, του γάμου και της διατήρησης της ένθερμης σχέσης στο πέρασμα του χρόνου μέσα από πολλές αναφορές σε παραδείγματα σχέσεων και σε μελέτες και πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί αναφορικά με τα παραπάνω θέματα. Επίσης, θίγει ζητήματα πολύ καίρια γύρω από την κοινωνική οργάνωση που θα μπορούσε να επιτευχθεί ( κάτι που είναι αναγκαίο για τη σύγχρονη δυτική κοινωνία) με βάση τη νέα επιστήμη του έρωτα και της ενσυναίσθησης και το τι οφείλουν να κάνουν οι πολικοκοινωνικές ηγεσίες προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό το τελευταίο στοιχείο κάνει το βιβλίο να διαφέρει από ανάλογου ψυχολογικού τύπου επιστημονικά έργα που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους και τις αναφορές τους στο στενά δικό τους πλαίσιο χωρίς τις απαραίτητες κοινωνικοπολιτικές αγκυρώσεις. Νομίζω ότι οι φιλομαθείς αναγνώστες και αναγνώστριες έχουν να μάθουν πάρα πολλά από το συγκεκριμένο έργο. Πέντε αστέρια, λοιπόν...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!