Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς

Αφηγήσεις θρύλων της ελληνικής υπαίθρου
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.00
9.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
463510
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες:260
Ημερομηνία Έκδοσης:11/09/2017
ISBN:9786185231705
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ήταν κάποτε µια γιαγιά, που δεν άφηνε τη φωτιά της ποτέ να σβήνει. Μα σαν έσβησε η ζωή της, η φωτιά έφυγε απ’ την εστία να περιπλανηθεί, κοιτάζοντας µε το µάτι ενός γάτου, ακούγοντας µε το αυτί ενός σκύλου και πετώντας µε τα φτερά µιας κουκουβάγιας. Κάποτε, έφτασε η φωτίτσα, αποκαµένη πια, στη ρίζα µιας Ιτιάς. Εκείνη, για να την παρηγορήσει, άρχισε να της λέει ιστορίες.
Οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» είναι µια ανθολογία διηγηµάτων, µε τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των µανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες µε αερικά, κυράδες του δάσους, δαιµόνια, φεγγαροπαρµένους και νεκραναστηµένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της οµάδας Will o’ Wisps, ή τις εµπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου µας.
Αυτές είναι οι αφηγήσεις του βιβλίου, µε µια άλλη να τις αγκαλιάζει –ιστορίες φωτεινές και σκοτεινές, ίσες στον αριθµό, ιστορίες που είπε η Γιαγιά Ιτιά στη Φλόγα…

***

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, δηµιουργήθηκε µε µεράκι από µια οµάδα συγγραφέων, µε σκοπό να συγκεντρωθούν όµορφες αφηγήσεις εµπνευσµένες από τον πλούτο της λαογραφικής µας παράδοσης και των θρύλων της ελληνικής υπαίθρου. Όπως µε πολλή αγάπη και παραµύθια µεγαλώσαµε, σ’ αυτό το βιβλίο θα διαβάσετε όµορφες ιστορίες που ακούσαµε από τη γιαγιά και τον παππού µας, από φίλους ή από άλλες πηγές, ατόφιες ή αλλαγµένες από τους γράφοντες. Σκοπός είναι ο αναγνώστης να ταξιδέψει σε µια άλλη καθηµερινότητα, µια άλλη εποχή, ίσως και σε έναν άλλο κόσµο ολότελα, και ν’ αφήσει για λίγο πίσω τα προβλήµατα του δικού µας.

Η συγγραφική του οµάδα αποτελεί το αρθρογραφικό επιτελείο του Will o’ Wisps.gr, ελληνικού ιστότοπου αποκλειστικά για το είδος του φανταστικού, που παρουσιάζει όλες τις εκφάνσεις του: λογοτεχνία, εικονογράφηση, µουσική, κόµικς, παιχνίδια, κινηµατογράφο κ.λπ., δηµιουργηµένου µε όραµα και όνειρο να επιτευχθεί κάτι διαφορετικό για τα δεδοµένα του ελληνικού φανταστικού. Το βιβλίο «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» αποτελεί την πρώτη εκδοτική έκφραση της συγγραφικής του οµάδας.

Κλείστε λοιπόν τα µάτια, αισθανθείτε τη φλόγα να καίει δίπλα σας κι ακούστε τα λόγια στο τριζοβόληµά της…

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!