Ιστορία της Ρωσίας Ι

Η Ρωσία του Κιέβου: 9ος αι.-1240
79679
Συγγραφέας: Μαλιγκούδη, Γιάννα
Σελίδες:263
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1999
ISBN:9789603435068


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Πρόκειται για τη δεύτερη και διευρυμένη έκδοση του μοναδικού, στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία, έργου να καταγραφούν, σε τεκμηριωμένη μορφή, οι απαρχές της ρωσικής ιστορίας. Στον πρώτο αυτό τόμο παρουσιάζονται οι πρώτοι τρεισήμισυ περίπου αιώνες της υπερχιλιετούς ιστορίας της Ρωσίας και η ιδιαίτερη θέση της μεταξύ Βυζαντίου και μεσαιωνικής Δύσης.

Η ύλη του κατανέμεται σε 12 κεφάλαια, από τα οποία τα πρώτα αναφέρονται συνοπτικά στους γεωγραφικούς παράγοντες, τις κλιματολογικές συνθήκες και τα φυσικά δεδομένα του γεωργαφικού χώρου, καθώς και στους λαούς εκείνους, οι οποίοι κατοικούσαν στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης πριν εγκατασταθούν εκεί οι ανατολικοί Σλάβοι.

Σε ξεχωριστά κεφάλαια παρουσιάζονται η πολιτική ιστορία, τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, η ρωσική εκκλησία καθώς και η γραμματεία και η τέχνης της εξεταζόμενης περιόδου. Το γεγονός, ότι η συγγρ., αναπλ. καθηγήτρια της Ιστορίας των σλαβικών λαών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είναι γνώστης όχι μόνο της δυτικής, αλλά και της ρωσικής και σοβιετικής έρευνας, της επιτρέπει να παρουσιάζει την ιστορική αυτή περίοδο σφαιρικά μεν, αλλά και να επισημάνει διαφορετικές απόψεις στα επιμέρους θέματα, όπου δεν υπάρχει ομοφωνία την έρευνα. Έτσι δίνει η συγγραφέας μια κατατοπιστική επισκόπηση της πρώτης περιόδου της ρωσικής ιστορίας, χωρίς να παραλείψει να περιβάλει τα πορίσματα της σχετικής με το θέμα έρευνας.

Το βιβλίο συμπληρώνουν χρονολογικοί και γενεαλογικοί πίνακες, χάρτες, φωτογραφίες, ευρετήριο και ένας κατάλογος γενικής και ειδικής βιβλιογραφίας, που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο αναγνώστη την παραπέρα ενασχόληση με το θέμα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!