Ιστανμπούλ

Πόλη και αναμνήσεις
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €8.00
272995
Συγγραφέας: Παμούκ, Ορχάν
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:596
Μεταφραστής:ΒΡΕΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2005
ISBN:9789604104048


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Μέσα από τα μάτια του συγγραφέα ανακαλύπτουμε τα σοκάκια της Πόλης, τις λιθόστρωτες λεωφόρους της, τα ξύλινα αρχοντικά της, το τέλος ενός πολιτισμού αλλά και τη γέννηση ενός καινούργιου.
Παρακολουθούμε τη ζωή του συγγραφέα και τη διαμόρφωση του ψυχικού του κόσμου από τη στιγμή που αισθάνθηκε τον εαυτό του.
Ένα γοητευτικό βιβλίο που διαβάζεται σαν δοκίμιο, προσωπικό ημερολόγιο, ιστορία, οδηγός πόλης και μυθιστόρημα μαζί.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Τα συναισθήματα του συγγραφέα για την Πόλη νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν εν μέρει με τα συναισθήματα ενός πολίτη της Αθήνας για την πόλη του. Η πάλη μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η μελαγχολία για μια αυτοκρατορία που έφυγε, η ζωή μέσα σε αρχαολογικούς τόπους, η μανία με κάθε τι δυτικό, η θλίψη για ευκαιρίες που δεν έρχονται περιγράφονται με ζωντάνια. Κάποια κομμάτια γίνονται λίγο χαοτικά, αλλά αξίζει να το διαβάσει κανείς μέχρι το τέλος. Οι φωτογραφίες δένουν πολύ ωραία με το βιβλίο.

Νοσταλγικό, σχεδόν θλιμμένο, για μια πόλη που το χρώμα της χάνεται με πρόσχημα τον εκδυτικισμό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την δική μας (;) Πόλη.
Το διάβασα πριν την επισκεφτώ για πρώτη φορά στη ζωή μου και ελπίζω όχι τελευταία. Είτε την λένε Ινστανμπούλ ή Κων/πολη ,αυτή η πόλη ανήκει στον εαυτό της και αντέχει. Όπως όλα τα παλαιά πράγματα έχει την αξία της, ζητά το σεβασμό μας, έχει πολλές ιστορίες να μας πει και να αγγίξει τις μνήμες μας.
Στολίδι για το βιβλίο οι φωτογραφίες του μεγάλου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ. Οι παράγραφοι μακροσκελείς, τόσο που χάνεις το νόημα αλλά δικαιολογούνται αν σκεφτείς ότι το βιβλίο γράφτηκε από συγγραφέα ανατολίτη και όχι δυτικό.
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυρίως αν το συνδιάσεις με εκείνο του Γ. Ξανθούλη " Κων/πολη των ασεβών μου πόθων".Και μην λησμονήσετε να επισκεφτήτε το καφέ Αρά εκεί σε μια πάροδο της πάλαι ποτέ Grande Rue de Pera.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!