Οδηγός για την καλή ζωή

Η αρχαία τέχνη της Στωικής χαράς
521315
Συγγραφέας: Irvine, William B.
Εκδόσεις: Ίκαρος
Σελίδες:408
Επιμελητής:Δουβίτσας, Βασίλης
Μεταφραστής:Γουναροπούλου, Αντωνία
Ημερομηνία Έκδοσης:17/02/2020
ISBN:9789605723279


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Στον Οδηγό για την καλή ζωή, ο William B. Irvine παρουσιάζει τις βασικές αρχές και πρακτικές της Στωικής φιλοσοφίας, μιας από τις πιο δημοφιλείς σχολές σκέψης στην αρχαιότητα. Με ανάλαφρη και ελκυστική γλώσσα, ο συγγραφέας δείχνει τη σημασία της Στωικής σοφίας για τους σύγχρονους ανθρώπους.

Αντλώντας από την ψυχολογική γνώση και τις τεχνικές των Στωικών, ο Irvine προσφέρει έναν χάρτη πορείας σε όσους αναζητούν το ευ ζην. Παρατηρώντας προσεκτικά τη ζωή τους, οι αναγνώστες θα μάθουν πώς να αποφεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα, να παραμερίζουν τα βαρίδια του παρελθόντος, και να εστιάζουν τις δυνάμεις τους στα ζητήματα που μπορούν να ελέγξουν.

Γιατί είναι σημαντικοί οι Στωικοί; Διότι προτείνουν μια φιλοσοφία ζωής με την οποία διαισθητικά μπορούμε να ταυτιστούμε. Σε αντίθεση με άλλες φιλοσοφικές σχολές, οι Στωικοί αναζητούν την ισορροπία στη ζωή και μας προτρέπουν να απολαύσουμε τις χαρές της χωρίς να αγκιστρωνόμαστε σε αυτές.

Το βιβλίο ανήκει στη νέα σειρά φιλοσοφικών κειμένων «Στοχαστικός βίος» που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

Κριτικές

"...Το βιβλίο του Ουίλιαμ Ιρβάιν, καθηγητή φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Wright State, στο Ντέιτον του Οχάιο, είναι ίσως ένα από τα πολλά άξια πράγματα που θα μπορούσε να προτείνει κάποιος στο καθεστώς της καραντίνας, γιατί όπως κοινότοπα αλλά ορθά λέγεται, ακριβώς αυτές οι στιγμές είναι μια σπάνια ευκαιρία ενδοσκόπησης και επαναξιολόγησης της πορείας μας μέσα σε αυτό το χάος που ονομάζεται ζωή."
―Μανώλης Ανδριωτάκης, Η Καθημερινή


"...Είμαστε το θαυμαστό αποτέλεσμα μιας μακράς σειράς βιολογικών και ψυχολογικών εξελίξεων, λέει ο William B. Irvine, και θα επιτύχουμε να έχουμε μια καλή ζωή, αν διαβάσουμε τους Στωικούς αλλά και τους άλλους φιλοσόφους που θα διευρύνουν το πνεύμα μας και θα απαλύνουν την ψυχή μας από τα δεινά του κόσμου."
―Ανθούλα Δανιήλ, Diastixo.gr

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!