Φυσιολογία του ανθρώπου

90.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
496766
Συγγραφέας: Ira-Fox, Stuart
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:814
Επιμελητής:Μανδρούκας, Κ.
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2013
ISBN:9789603947059
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο William Westwood σχεδίασε την εικονογράφηση του εξωφύλλου των οκτώ από τις εννέα εκδόσεις της Φυσιολογίας του Ανθρώπου, πιθανόν η μακροβιότερη συνεργασία καλλιτέχνη για εξώφυλλο βιβλίου. Ως συγγραφέας, είμαι ευγνώμων για τη διάρκεια της συνεργασίας, αφού ο Bill πάντοτε φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της σύλληψης της δυναμικής φύσης της φυσιολογίας.
Το βλέμμα εστιάζει αρχικά στη δομή στο κέντρο και δεξιά του εξωφύλλου, που μοιάζει με εξωτικό λουλούδι. Τα σαρκώδη "πέταλα" είναι οι κροσσοί, δακτυλοειδείς εκτάσεις των μητριαίων (σαλπιγγικών) σωλήνων που καλύπτονται από βλεφαρίδες. Οι βλεφαρίδες εικονίζουν το ωάριο που απελευθερώνεται από την ωοθήκη στη σάλπιγγα. Ένα μικρό τμήμα της σάλπιγγας φαίνεται ακριβώς κάτω από τους κροσούς. Η ωοθήκη απεικονίζεται να απελευθερώνει ένα ωάριο μπροστά από τους κροσσούς. Η λευκή άλως γύρω από ο ωάριο αποτελείται από μικρά κύτταρα που συγκροτούν ένα ακτινωτό στέμμα περιμετρικά του ωαρίου· το ακτινωτό στέμμα είναι ο πρώτος φραγμός στη διείσδυση του σπέρματος εάν το ωάριο είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί. Στην εικόνα, ένα ωχρό σωμάτιο (κίτρινο σώμα) απεικονίζεται στην ωοθήκη. Το ωχρό σωμάτιο είναι μία ενδοκρινής μορφή που σχηματίζεται στο ωάριο μετά την ωορρηξία.
Το αναπτυσσόμενο σπέρμα στον όρχι εικονίζεται μπροστά και κάτω αριστερά. Το σπέρμα είναι πολύ εξειδικευμένα κύτταρα που περιλαμβάνουν τον απλοειδή αριθμό χρωμοσωμάτων, και φαίνονται με τα μαστίγιά τους κοντά στην κορυφή του σπερματικού επιθηλίου των σπερματικών σωληναρίων στους όρχεις. Το σπέρμα σχηματίζεται από μειωτική διαίρεση των διπλοειδών γονικών κυττάρων, που παρουσιάζονται στη γωνία κάτω δεξιά του εξωφύλλου.
Οι κυκλικές μεταβολές στις ωοθήκες που προηγούνται και ακολουθούν την ωορρηξία, καθώς και η συνεχής ανάπτυξη των σπερματοζωαρίων στους όρχεις, ελέγχεται από την υπόφυση. Η υπόφυση σχεδιάστηκε στο κέντρο και στην κορυφή της εικόνας, και οι ορμόνες που εκκρίνει φαίνονται σαν χρυσές σφαίρες. [...]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!