Η άγνωστη τέχνη

293049
Συγγραφέας: Ιόλαος
Εκδόσεις: Δίον
Σελίδες:552
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2007
ISBN:9789608100701


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο άνθρωπος στη Γη ,ο μεγαλύτερος πόθος του είναι η Γνώση. Η αναζήτηση δε της Αλήθειας είναι η πιο σημαντική πράξη του ανθρώπου. Η έρευνα όμως θέλει προγραμματισμό και τάξη. Αυτός που την πραγματοποιεί, πρέπει να έχει και έμφυτες ικανότητες, αλλά και υπομονή και επιμονή. Ο ερευνητής πρέπει να βγάλει από τον εσωτερικό του κόσμο όλα τα δεσμά που κρατάνε σκεπασμένα τα πνευματικά του μάτια. Να γίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άνθρωπος. Διότι η έρευνα και η παρουσίαση αληθειών έχει πολλούς εχθρούς, που προσπαθούν να βάλουν στο δρόμο τους σωρούς από εμπόδια.

Ο ορθολογικός δρόμος για την αποκάλυψη της Αληθείας αρχίζει από την αρχαία Ελληνική Διανόηση και αναστέλλεται κατά τον Μεσαίωνα. Διατηρείται ωστόσο κρυφά στα εργαστήρια των Αλχημιστών, στις μυστικές οργανώσεις και στον Τεκτονισμό, για να έρθει η Αναγέννηση με την απελευθέρωση από όλους αυτούς τους σωρούς των εμποδίων. Με τη μεθοδική έρευνα αλλάζει ο κόσμος μορφή και αναγνωρίζεται η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και συνάμα οι δυνατότητες του ανθρώπου για την πνευματική του εξέλιξη.

Αυτή είναι η αιώνια πορεία του ανθρώπου, να αγωνίζεται, να κινείται και να πηγαίνει σε άγνωστους πνευματικούς χώρους, με ένα ενδόμυχο σκοπό, την αποκάλυψη του Αληθινού.

Επί αιώνες οι Τέκτονες αντιτάχθηκαν στη μισαλλοδοξία, τον πνευματικό δεσποτισμό και εργάστηκαν για την ατομική αξιοπρέπεια και την έρευνα της Αληθείας.Αυτό το έργο έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει στον αναγνώστη, μια κατά το δυνατόν απλή και ξεκάθαρη έκθεση των αρχών και «διδασκαλιών» του Τεκτονισμού. Όπως είναι επόμενο, δεν μπορεί να έχει την αξίωση πως εκθέτει ολόκληρη την Τεκτονική Επιστήμη, η οποία βασίζεται σε «έργα» δυσκολότερα. Οφείλουν όμως να παρουσιαστούν ξάστερα τα στοιχεία του τεκτονικού ζητήματος, σε μια συνολική άποψη, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα βρει πολλά να προσθέσει και λίγα να αφαιρέσει.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!