Ημερολόγιο ενός αγγέλου

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 10.15
7.11
Τιμή Πρωτοπορίας
+
328608
Εκδόσεις: ΑΛΔΕ
Σελίδες:119
Ημερομηνία Έκδοσης:01/04/2010
ISBN:9789609451017
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Οι παντοτινές ερωτικές στιγμές που συνοδεύουν τον άνθρωπο, πριν ακόμη δει τον κόσμο και μέχρι να τον εγκαταλείψει, συνιστούν τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που ο Γιώργος Βακαλόπουλος επέλεξε για το πρωτοεκδιδόμενο βιβλίο του, μία συλλογή διηγημάτων που ακολουθεί την πορεία του χρόνου.

Το "Ημερολόγιο ενός αγγέλου", αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής ενός νέου -ήδη βραβευμένου σε λογοτεχνικό διαγωνισμό- συγγραφέα, που τόσο αποφασιστικά εισέρχεται στο χώρο της λογοτεχνίας.

Δώδεκα μήνες. Δώδεκα ιστορίες σε αρμονία με την ροή του χρόνου. Του χρόνου που πάντα προχωρά αλλά ποτέ δεν ξεχνά. Έρωτες που άντεξαν στο διάβα του κι άλλοι που λιποτάκτησαν. Έρωτες που κυρίευσαν τα πάντα στο πέρασμά τους κι άλλοι που πέθαναν προσπαθώντας.

Ο πρώτος για την μαμά, ο τελευταίος με γκρίζα μαλλιά. Ο έρωτας στην εφηβεία, ο έρωτας στα ανέμελα χρόνια της νιότης αλλά και στα ώριμα που έπονται. Χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και ξανά χειμώνας. Ο έρωτας σαν δύναμη δημιουργίας αλλά και αυτοκαταστροφής. Σαν τον κύκλο της φύσης. Αέναος, αδυσώπητος.
Σε σκηνικό που συνεχώς αλλάζει. Αθήνα, Ρώμη, Σίφνος, Μόναχο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Μεσόγειος. Με το εγώ να μάχεται σε πρώτο πλάνο ενάντια στο εμείς, και πάντα να χάνει.

Πρόσωπα, ρόλοι και αφηγητές μπλέκονται με αντικείμενα και τις εμμονές που τα συνοδεύουν. Σε ένα ημερολόγιο κατάθεση ψυχής, αποτύπωμα μιας ζωής που πέρασε και υπόσχεση για μια ζωή που έρχεται.

Σαν το ημερολόγιο ενός αγγέλου.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή ευφυών διηγημάτων που ξεχειλίζουν από συναισθήματα. Γραφή που συναρπάζει και σαγηνεύει για την αλήθεια και την ευρηματικότητά της.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!