Ηγεσία

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 11.99
8.39
Τιμή Πρωτοπορίας
+
468750
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Σελίδες:112
Επιμελητής:Ρηγοπούλου, Συλβί
Ημερομηνία Έκδοσης:28/11/2017
ISBN:9789605697822
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η ηγεσία, όταν ασκείται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, συλλογικότητες, οικογένειες και κοινωνίες, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα προόδου, κοινωνικής συνοχής και ευημερίας. Παρόλα αυτά, ως έννοια κι ως πρακτική στην Ελλάδα παραμένει συγκεχυμένη, ακόμα και παρεξηγημένη, αφού συχνά οι ηγέτες ταυτίζονται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας με τους κατέχοντες την εξουσία: τα ανώτατα στελέχη, τους ηγεμόνες, τους δημαγωγούς, τους λαϊκιστές και τους τσαρλατάνους.

Με απλό και κατανοητό τρόπο, το παρόν βιβλίο αποπειράται να απαντήσει στα κύρια σχετικά ζητήματα όπως τι είναι ηγεσία και ηγέτης, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους, σε τι συνίσταται η αποτελεσματική ηγετική συμπεριφορά, καθώς και ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, ποιες αξίες, γνώσεις και ικανότητες απαιτεί η αποτελεσματική άσκηση της ηγεσίας για το κοινό καλό, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Δίνεται απάντηση επίσης, με βάση την επιστήμη, στο ερώτημα αν οι ηγέτες γεννιούνται ή γίνονται και πώς αναπτύσσονται.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει απαραίτητη γνώση, αφού ο κάθε αναγνώστης, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν ασκεί ηγεσία, συμβάλλει με τις επιλογές και τις συμπεριφορές του στην ύπαρξή της και μπορεί να την επηρεάσει για το ατομικό και το συλλογικό καλό.

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!