Η ζωή μετά (επίτομο)

320844
Συγγραφέας: Αρκάς
Εκδόσεις: Γράμματα
Σελίδες:501
Ημερομηνία Έκδοσης:20/10/2009
ISBN:9789603294801


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Συγκεντρωτική έκδοση και των 8 άλμπουμ της σειράς "Η ζωή μετά".

Όση σοφία κι αν συσσωρεύσει κάποιος, τα τοπία ενός μετά θάνατον κόσμου δεν θα του αποκαλυφθούν. Το επέκεινα ασκεί αποκλειστικά τη γοητεία της αφάνειας του, ανοιχτό σε κάθε εικάσιμη ή εικαστική εκδοχή.

Μπορεί πολλοί να ασχολούνται μαζί του, λ.χ. θεολόγοι, εθνολόγοι, ζωγράφοι ή γλωσσολόγοι (που εντοπίζουν) την ετυμολογία του παραδείσου στο αραμαϊκό "pardez"- τους περίφρακτους κήπους- και της κόλασης στο αρχαιοελληνικό "κλάω"- τους τιμωρητικούς ακρωτηριασμούς), κανείς τοπογράφος, ωστόσο, δεν θέτει ζήτημα αποτύπωσης του. Το "κτηματολόγιο" του παραμένει αφανές και όσοι εμπιστεύονται τη μεταθανάτια γνωριμία του (ακόμα κι οι τοπογράφοι) υποχρεούνται να περιμένουν. Μάλλον χωρίς να αδημονούν. Αλλά και εκείνοι που δεν την εμπιστεύονται μετέχουν, εξίσου, στη γοητεία του αφανούς απορώντας με την εμπιστοσύνη των προηγουμένων. Εκεί μεγαλουργεί ο Αρκάς, σε πιθανές ή απίθανες εκδοχές. Παίζοντας με τη σχετική, ανυπέρβλητη, άγνοια μας.

Από τον πρόλογο του Πέτρου Μαρτινίδη

Περιεχόμενα:
1. Η ζωή μετά
2. Δουλειά δεν είχε ο διάβολος

3. Ένα θάνατο τον έχουμε

4. Για καλό και για κακό

5. Σκέπτομαι κι ας μην υπάρχω

6. Το φύλο των αγγέλων

7. Ο θεός είναι καλός άνθρωπος

8. Θανάσιμα αμαρτήματα

Κριτικές

Είναι ένα πολύ ευχάριστω βιβλίο.

Προς : Πετρος Ελευθερουδας

Στην Ελλαδα ομως ζουμε, και ο Αρκας είναι Ελληνας οπότε......δεν καταλαβαινω γιατι τετοια "επιθεση", τοσο πολυ σε "χαλασε" η αναφορά στην ορθοδοξια? Τοσα καλα είπε ο Κων/νος εσυ εκει κολησες?
Προσωπικα, θεωρω ως και γελειο το γεγονος οτι αναφερεις 40.000 θρησκειες (?) και αναμεσα τοποθετεις την Ορθοδοξη πίστη!! Δηλαδή θεωρεις οτι ειναι ισότιμες και οι 40.000????

Προς Σχολιο Κωνσταντινου Γεωργιου. Δηλαδη μας λες οτι ελαττωμα ειναι αν καποιος ειναι καθολικος ενω αν ειναι ορθοδοξος ειναι ο σωστος; Δηλαδη η καθολικη πιστη δεν ειναι πιστη ενω η ορθοδοξη ειναι; Δηλαδη αν το εβλεπε απο την ορθοδοξη πιστη θα ηταν τελειο γιατι απλα θα ασπαζοταν την ορθοδοξια που αναμεσα στις 40.000 θρησκειες παγκοσμιος περιπου ειναι η σωστη πιστη γιατι απλα το πιστευεις εσυ ή απλα επειδη εισαι στην Ελλαδα που ειναι η κυρια θρησκεια;
Αμα ζουσες φιλε μου στην Ιταλια πχ εδω διπλα τοτε η σωστη θρησκεια με αυτην την εννοια θα ηταν η καθολικη πιστη.

aplos teleio

Τέλειο. Ο διάβολος τα σπάει
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!